Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ο Αντίνοος χτύπησε ανελέητα την Κορινθία – Άνοιξαν οι ουρανοί, εγκλωβίστηκαν οδηγοί στα αυτοκίνητα τους (Photos/Video)


Ο Αντίνοος χτύπησε την περιοχή της Κορινθίας αλλά και την ίδια την Κόρινθο. 
Πολίτες εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα ενώ μικροί χείμαρροι έγιναν ορμητικά ποτάμια από το νερό που κατέβαινε.

Σε λίγες ώρες η περιοχή μετατράπηκε σε μια μεγάλη λίμνη και η πυροσβεστική υπηρεσία δεν σταματούσε να δέχεται κλήσεις για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων από σπίτια. Εννέα άτομα εγκλωβίστηκαν από τα νερά και χρειάστηκε η συνδρομή των ειδικών μονάδων, προκειμένου να απομακρυνθούν από τα επικίνδυνα σημεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής «λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Υπηρεσίας, με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν:

• 12 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, 5 οχήματα από ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου και 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με έναν αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ

• 1 πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 1 πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και

• 12 επιχειρησιακοί αξιωματικοί

Πραγματοποιήθηκε διάσωση 9 ατόμων από 5 ΕΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Κορίνθου δέχτηκε 46 κλήσεις για άντληση υδάτων και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 από αυτές».



Σποράδες

Το πέρασμα του Αντίνοου από την κεντρική Ελλάδα, χτύπησε και τις Σποράδες. Η Σκόπελος και τα άλλα νησιά βρέθηκαν στο έλεος της θεομηνίας με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Ο καιρός

Τα ισχυρότερα φαινόμενα και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της Τρίτης καταγράφηκαν στο Νότιο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Κεντροδυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέχρι τις 20:00 μ.μ. τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε Καρδίτσα (80 mm), Βυτίνα Αρκαδίας (46), Καλαμπάκα (41), Τριανταφυλλιά Φλώρινας (40), Τρίκαλα (34), Κορινό Πιερίας (32), Λάρισα (31) και Λαγκάδια Αρκαδίας (30 mm).


Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σήμερα Τετάρτη από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.