Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Έχοντας προβλήματα Bluetooth στα Windows 10; Εδώ είναι γιατί

Αν ακολουθήσατε τις οδηγίες και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδέσετε τη νέα συσκευή Bluetooth με το φορητό σας υπολογιστή Windows, ίσως να υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα στο χέρι.
Η τελευταία ενημέρωση στις 11 Ιουνίου 2019 για τα Windows 10 παρεμποδίζει σκόπιμα ορισμένες συσκευές Bluetooth να συνδεθούν με έναν υπολογιστή.

Η Microsoft προειδοποίησε σχετικά με το ζήτημα σε μια δήλωση ασφαλείας στον ιστότοπο υποστήριξής της: "Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ζητήματα αντιστοίχισης, σύνδεσης ή χρήσης συγκεκριμένων συσκευών Bluetooth μετά την εγκατάσταση ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας που κυκλοφόρησαν στις 11 Ιουνίου 2019. Αυτές οι ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας αντιμετωπίζουν ένα θέμα ευπάθειας ασφαλείας, σε μη ασφαλείς συσκευές Bluetooth. "



Η εταιρεία εξέτασε ότι μια ευπάθεια στην προδιαγραφή Bluetooth Low Energy (αρχειοθετημένη ως   CVE-2019-2102 ) θα μπορούσε θεωρητικά να επιτρέψει σε έναν πλησιέστερο εισβολέα να εισάγει εξ 'αποστάσεως πληκτρολογήσεις σε μια συσκευή χωρίς να γνωρίζει ποτέ ο χρήστης. Η μόνη λύση που προσφέρει η Microsoft για όσους αντιμετωπίζουν ζητήματα συνδεσιμότητας μετά την εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης των Windows είναι να επικοινωνήσουν με τον κατασκευαστή της συσκευής Bluetooth και να δουν αν υπάρχει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, ίσως είναι καλύτερο να αγοράσετε μια ασφαλέστερη συσκευή Bluetooth εντελώς.

Για να διαπιστώσετε εάν επηρεάζεται η συσκευή σας Bluetooth, μεταβείτε στο αρχείο καταγραφής συμβάντων και αναζητήστε το μήνυμα σφάλματος: "Η συσκευή Bluetooth προσπάθησε να δημιουργήσει μια σύνδεση εντοπισμού σφαλμάτων. Η στοίβα Bluetooth των Windows δεν επιτρέπει σύνδεση σφαλμάτων ενώ δεν βρίσκεται στη λειτουργία εντοπισμού σφαλμάτων. "

Η Microsoft λέει ότι οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιεί "γνωστά κλειδιά" για κρυπτογράφηση μπορεί να επηρεαστεί, συμπεριλαμβανομένων των fobs ασφαλείας. Αυτό το θέμα ευπάθειας φαίνεται να έχει αρχικά ανακαλυφθεί σε συσκευή Android και έχει διορθωθεί από την Google νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Microsoft έχει πέσει πρόσφατα σε ένα ατυχές πρότυπο απελευθέρωσης ενημερώσεων που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Σε αυτή την περίπτωση, ο γίγαντας του λογισμικού βγαίνει μπροστά σε μια πιθανή ευπάθεια ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας προστατευμένο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι ρίχνετε τις συσκευές Bluetooth σας στα σκουπίδια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.