Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Επιστολή των πυρόπληκτων από το Μάτι στον Μητσοτάκη: «Να μη χαθεί άλλος χρόνος»

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν οι πυρόπληκτοι από το Μάτι,
λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς.

Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών ζητούν τη στήριξη του κ. Μητσοτάκη, ώστε να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος για την ανοικοδόμηση της περιοχής.

Αρχικά οι πυρόπληκτοι, στην επιστολή τους συγχαίρουν τον κ. Μητσοτάκη για τη νίκη του στις εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, η ΣΕΚΜΑ (Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων – Μάτι Αττικής) σας εύχεται συγχαρητήρια και καλή επιτυχία, εν όψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία».

Στη συνέχεια οι κάτοικοι που έζησαν τον πύρινο όλεθρο εξηγούν στον πρωθυπουργό ότι, παρότι έχει περάσει ένας χρόνος από τη φωτιά, το Μάτι αντιμετωπίζει ακόμα πλήθος σοβαρών προβλημάτων και του απευθύνουν έκκληση για βοήθεια ώστε η ζωή τους να επιστρέψει στην κανονικότητα.

«Η πληγείσα από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 περιοχή της Ανατολικής Αττικής ένα χρόνο μετά αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία δεν είναι η στιγμή να απαριθμήσουμε, θα επιθυμούσαμε όμως να σας τα γνωστοποιήσουμε το συντομότερο δυνατόν, καθώς θα χρειαστούμε τη συμπαράστασή σας, την προσωπική αλλά και του συνόλου της κυβέρνησης για την υπέρβαση των εμποδίων και την ταχεία επαναφορά της ζωής σε μια κανονικότητα και να μη χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος».

Ζητούν συνάντηση

Καταλήγοντας, η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι ζητάει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εκκρεμότητες αλλά και για τις προτάσεις της προκειμένου η ζωή στις πυρόπληκτες περιοχές να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς. «Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και αποτελεσματικότητα στο δύσκολο έργο σας και αναμένουμε συνάντηση για την πλήρη ενημέρωσή σας όσον αφορά στο τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και τι υπολείπεται, καθώς και προτάσεις για αποδοτικότερη συνεργασία», γράφουν οι πυρόπληκτοι προς τον πρωθυπουργό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.