Το λένε Αρμάντο και είναι εκπαιδευμένο στο Βέλγιο(vid)
Ένα ταχυδρομικό περιστέρι, εκπαιδευμένο στο Βέλγιο, πρωταθλητής των αγώνων που οργανώνουν οι λάτρεις του είδους, πουλήθηκε σήμερα έναντι 1,25 εκατομμυρίων ευρώ σε διαδικτυακή δημοπρασία.
Ο Αρμάντο, του γνωστού στο Βέλγιο εκτροφέα Ζόελ Φέρσχουτ, κατέρριψε έτσι κάθε ρεκόρ καθώς έγινε το ακριβότερο περιστέρι στον κόσμο.
«Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έκανε σκόνη το μαγικό όριο του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Το τελικό ποσό ανέρχεται στο 1.252.000», ανέφερε ο ιστότοπος Pigeon Paradise (Pipa), χωρίς να ανακοινώσει την ταυτότητα του αγοραστή.
Σύμφωνα πάντως με το βελγικό πρακτορείο Belga, ο νέος ιδιοκτήτης του Αρμάντο είναι Κινέζος και κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσει το περιστέρι για αναπαραγωγή, με σκοπό οι απόγονοί του να γίνουν και αυτοί πρωταθλητές.
Τα τελευταία χρόνια Κινέζοι συλλέκτες άρχισαν να ενδιαφέρονται για τα ταχυδρομικά περιστέρια, με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν στα ύψη οι τιμές για τους «πρωταθλητές», δηλαδή εκείνα που καταφέρνουν να επιστρέψουν πρώτα στον περιστερώνα τους, ακολουθώντας το ένστικτό τους, αφού καλύψουν κάποιες φορές απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων.
Το Βέλγιο και η Ολλανδία έχουν παράδοση σε αυτούς τους αγώνες περιστεριών, που όμως εδώ και πολύ καιρό είχαν πέσει σε μαρασμό. Το ενδιαφέρον των Ασιατών έδωσε νέα πνοή στην εκτροφή και στους αγώνες, σε ορισμένες περιοχές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σύμφωνα με τον Pipa, το ακριβότερο περιστέρι στην ιστορία των διαδικτυακών πλειστηριασμών ήταν μέχρι σήμερα το «Νιου Μπλίκσεμ» που πουλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο έναντι 376.000 ευρώ, σπάζοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, των 250.000 ευρώ, που είχε δώσει ο Κινέζος βιομήχανος Χου Ζεν Γιου για να αγοράσει, το 2012, το «Σπέσιαλ Μπλου».
Ο Αρμάντο ήταν ένα από τα 178 περιστέρια της οικογένειας Φέρσχουτ που πουλήθηκαν σήμερα. Τα έσοδα από τη δημοπρασία έφτασαν συνολικά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.