Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Επίθεση του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία - Οχτώ άτομα ανακρίνονται


Στην αμερικανική πρεσβεία, στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Ρουβίκωνας.

Περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι, πλησίασαν την πρεσβεία από την οδό Δορυλαίου, πέταξαν μπογιές από το πλάι του κτιρίου και απομακρύνθηκαν, προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού, αλλά καταδιώχθηκαν αμέσως από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, καθώς το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε απο τους αστυνομικούς σκοπούς που βρίσκονταν σε άλλα σημεία περιμετρικά της πρεσβείας.

Ο Ρουβίκωνας αργότερα, με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

«Την Κυριακή 6/1/2019 και ώρα 03:30 το πρωί ομάδα συντρόφων επιχείρησε επιθετική παρέμβαση με μπουκάλια μπογιάς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. «Ακόμη και τα καλύτερα φρούρια του εχθρού μπορούν να πέσουν, φτάνει να μαζευτούμε όλοι και όλες και να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν»»

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση σημειώθηκε στις 03.30 της Δευτέρας και αυτή την στιγμή προανάκριση διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια, όπου εξετάζονται οκτώ προσαχθέντες.

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.