Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Σπάνιες φωτογραφίες: Οι στρατιώτες του Τρίτου Ράιχ με... φούστες και κραγιόν

Η θηλυκή πλευρά της Βέρμαχτ
Τον ελεύθερο χρόνο οι στρατιώτες του Τρίτου Ράιχ διασκέδαζαν παρίσταναν τα μοντέλα και τις θεατρίνες φορώντας γυναικεία εσώρουχα, φούστες και κραγιόν. 


Τα έφτιαχναν με ότι έβρισκαν.

Στη συνέχεια τα φορούσαν κι έβγαζαν φωτογραφίες στο τσακίρ κέφι... Έβρισκαν ιδιαίτερα διασκεδαστικό να φοράνε στηθόδεσμο, φούστες και κραγιόν αλλά και να χορεύουν παριστάνοντας τις θεατρίνες. Υπήρχαν όμως κι αυτοί που τους άρεσε να ποζάρουν ως μοντέλα στη... φύση με αυτοσχέδιες βραδινές τουαλέτες. 

Το φωτογραφικό υλικό που παραθέτει ο καλλιτέχνης Μάρτιν Ντάμαν, στο βιβλίο του υπό τον τίτλο:«Soldier Studies» μαρτυρά την θηλυκή πλευρά της Βέρμαχτ. Δίχως όμως να διευκρινίζεται εάν οι στρατιώτες ήταν ντοπαρισμένοι όταν έβγαζαν την... θηλυκή τους πλευρά. 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τις επίμαχες φωτογραφίες,οι στρατιώτες έφτιαχναν μόνοι τους τα γυναικεία ρούχα. Χρησιμοποιούσαν υφάσματα για να φτιάχνουν σουτιέν και φορέματα, έβαζαν μαντίλι στα μαλλιά, έβαφαν τα χείλη τους στο χρώμα της φωτιάς, ζωγράφιζαν τα μάγουλα και τα φρύδια τους, κι άρχισαν να χορεύουν.

Υπήρχαν όμως και αυτοί που ήθελαν να κάνουν τα μοντέλα στη φύση. 

Φορώντας βραδινές τουαλέτες που στην πραγματικότητα ήταν αυτοσχέδια φορέματα από κουρτίνες, οι στρατιώτες του Τρίτου Ράιχ πόζαραν στο φακό. 


Τις επίμαχες φωτογραφίες μπορεί να απολαύσει ο αναγνώστης του βιβλίου, υπό τον τίτλο:«Soldier Studies:Cross Dressing in der Wehrmacht», όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.


Οι φωτογραφίες φέρεται να τραβήχτηκαν στη διάρκεια εκδηλώσεων ή πάρτι, με τους Γερμανούς στρατιώτες να βάζουν τα... δυνατά τους για να γελάσουν.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κοινωνιολόγος Χάραλντ Βέλτσερ έσπευσε να επισημάνει πως δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο. 


«Όσο παράδοξο μπορεί να φαίνεται, αυτές οι φωτογραφίες των στρατιωτών της Βέρμαχτ με γυναικεία εσώρουχα, επιβεβαιώνουν στην πραγματικότητα την κανονικότητα της κατάστασης, και όχι την ιδιαιτερότητά τους, ακριβώς σε περιόδους πολέμου», τονίζει.
Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Martin Dammann από το βιβλίο «Soldier Studies Cross-Dressing in der Wehrmacht»,  εκδόσεις Hatje Cantz


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.