Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Στα 3.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ανοίγει το μουσείο James Bond (ΦΩΤΟ)

Στο χείλος ενός γκρεμού στο Ζέλντεν της Αυστρίας τοποθέτησε ο Αυστριακός αρχιτέκτονας Γιόχαν Ομπερμόζερ  ένα μουσείο που θα φιλοξενήσει μια έκθεση η οποία εξερευνά την ιστορία του Τζέιμς Μποντ.


Στο Sölden, στο αυστριακό Τιρόλο, ανοίγει το 007 Elements, το μουσείο αφιερωμένο στον James Bond

Στην κορυφή ενός βουνού στα 3.000 μέτρα είναι πάντα κρύο. Γι 'αυτό, για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το 007 Elements, συνιστάται να φορούν ζεστά ρούχα ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. 



ΟΑυστριακός αρχιτέκτονας Johann Obermoser επέλεξε να μην θερμάνει τα δωμάτια για να φέρει το πραγματικό βουνό στο μουσείο.

Το κτίριο βρίσκεται στην κορυφή του όρους Γκάισλατσκογκλ, σε υψόμετρο πάνω από 3.000 μέτρα, στην τοποθεσία που ήταν το σκηνικό για το κυνηγητό στο χιόνι το οποίο απολαύσαμε στην ταινία του 2015 «Spectre».



Ευρισκόμενο μέσα σε ένα θέρετρο για σκι, το με εμβαδόν 1.300 τετραγωνικών μέτρων μουσείο είναι ένα από τα μουσεία σε μεγαλύτερο υψόμετρο σε όλον τον κόσμο. 

Η  αρχιτεκτονική του εμπνέεται από την κλασική σκηνογραφία που πρότεινε ο Ken Adam, ο θρυλικός σχεδιαστής James Bond. 

Το περιβάλλον θυμίζει αόριστα την έδρα του μυστικού πράκτορα που υπηρετεί την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα της Αγγλίας στο υπόγειο του Λονδίνου. 

Η ατμόσφαιρα οδηγεί στο να πιστέψει κανείς ότι μπορεί να συναντήσει προσωπικότητες όπως το "M" ή η Miss Moneypenny ανά πάσα στιγμή.



Ο Όμπερμοζερ χρησιμοποίησε μπετόν, ως «αντανάκλαση» του γρανίτινου φυσικού περιβάλλοντος και, στον σχεδιασμό τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, ακολούθησε τα αισθητικά μονοπάτια τού εκλιπόντος σχεδιαστή παραγωγής ταινιών Τζέιμς Μποντ, του Κεν Άνταμ.

Η έκθεση με τίτλο «007 Elements» απλώνεται σε 10 αίθουσες, οι οποίες, μέσω μιας σειράς εγκαταστάσεων, οδηγούν τον επισκέπτη βήμα βήμα στη δημιουργία μιας ταινίας Τζέιμς Μποντ.


ΠΗΓΗhttps://siviaggia.it/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.