Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Ταϊλάνδη: Ανάρρωση σε καραντίνα


Τα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης θα παραμείνουν στο νοσοκομείο επί μία εβδομάδα, εξαιτίας του φόβου μετάδοσης λοιμώξεων. 


Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, δεν φαίνεται να πάσχουν από στρες και δεν τους χορηγήθηκαν ηρεμιστικά.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ. Το πρώτο βίντεο στο οποίο εμφανίζονται τα δώδεκα αγόρια και ο προπονητής τους μετά την περιπέτειά τους και τη διάσωσή τους από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη έδωσε στη δημοσιότητα το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκονται. 

Οι εικόνες δείχνουν τα παιδιά σε καραντίνα, στα κρεβάτια τους, να φορούν χειρουργικές μάσκες και, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, «όλοι είναι δυνατοί στο μυαλό και στην καρδιά».


Η επιτυχημένη έκβαση της επιχείρησης έχει δώσει μεγάλη ώθηση στη δημοτικότητα του ηγέτη της χούντας Πραγιούθ Τσαν Οτσα και το στρατιωτικό καθεστώς του. 

Ο Τσαν Οτσα δεν σταματά για αυτόν το λόγο να την εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά, πραγματοποιώντας καθημερινά διαγγέλματα και ευχαριστώντας τις ειδικές δυνάμεις του ναυτικού, που πρωταγωνίστησαν στην αποστολή.


Ο δρ Τόνγκσαϊ Λερτβιλερταναπόνγκ, κορυφαίος ειδικός δημόσιας υγείας για τη βόρεια περιοχή της Ταϊλάνδης, δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι όλα τα αγόρια και ο 25χρονος προπονητής τους αναρρώνουν σε νοσοκομείο της πόλης Τσανγκ Ράι.
 «Κανένα από τα παιδιά δεν μοιάζει στρεσαρισμένο. Το ένα φρόντιζε καλά το άλλο ενώ βρίσκονταν στη σπηλιά»ν σε νοσοκομείο της πόλης Τσανγκ Ράι. «Κανένα από τα παιδιά δεν μοιάζει στρεσαρισμένο. Το ένα φρόντιζε καλά το άλλο ενώ βρίσκονταν στη σπηλιά». 

Τα παιδιά, μόλις έφθασαν στο νοσοκομείο του Τσανγκ Ράι, υποβλήθηκαν σε εμβόλια για τέτανο και λύσσα και τους χορηγήθηκαν βιταμίνες και αντιβιοτικά.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο αξιωματούχος, βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές φάσεις ανάρρωσης, γιατί έφθασαν στο νοσοκομείο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. 

Τα αγόρια κοιμούνται καλά και δεν χρειάστηκε να τους χορηγηθούν ηρεμιστικά.
«Η ψυχική υγεία τους είναι καλή πιθανώς επειδή έμειναν ενωμένα. Κάθε αγόρι έχασε περί τα 2,5 κιλά και φαίνεται ότι ο προπονητής τους τα βοήθησε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση», δήλωσε.
Η πρώτη ομάδα των αγοριών, ηλικίας από 14 μέχρι 16 ετών, άρχισε να τρώει φυσιολογικό φαγητό και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. 

Δύο νόσησαν από πνευμονία, αλλά νιώθουν καλύτερα και το τραύμα στον αστράγαλο ενός αγοριού έχει επουλωθεί.

Η δεύτερη ομάδα των τεσσάρων αγοριών, ηλικίας από 12 μέχρι 14 ετών, λαμβάνει αντιβιοτικά, καθώς οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν υψηλά λευκά αιμοσφαίρια, που μπορεί να είναι σημάδι λοίμωξης, υπερκόπωσης ή έκθεσης στο κρύο. 

Από την τρίτη ομάδα των αγοριών και του προπονητή τους, ένα έχει ήπια μορφή πνευμονίας.

Τα μέχρι στιγμής τεστ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας δείχνουν ότι τα παιδιά δεν πάσχουν από σοβαρές λοιμώξεις, το οποίο φοβούνταν οι επιστήμονες. 

Τα τέσσερα μέλη των ταϊλανδικών ενόπλων δυνάμεων –ένας στρατιωτικός γιατρός και τρεις δύτες του πολεμικού ναυτικού– που παρέμειναν στο σπήλαιο επί οκτώ ημέρες με τα παιδιά ήταν οι τελευταίοι που βγήκαν από το σπήλαιο. 


Ο Αντούλ ήταν αυτός που μπορούσε να συννενοηθεί εκ μέρους όλων με τους διασώστες από όλες τις χώρες. Αίσθηση προκαλεί ότι στη χώρα του μόλις το 1/3 γνωρίζει Αγγλικά.

Οπως έγινε γνωστό, όταν η ομάδα εντοπίστηκε από τους Βρετανούς δύτες, ένα μικρό αγόρι από τη Μιανμάρ που βρισκόταν εγκλωβισμένο και ήταν το μόνο που γνώριζε αγγλικά έκανε τον διερμηνέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.