Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

Η σύγχρονη ζώνη αγνότητας- Εσώρουχο που προστατεύει από το βιασμό [εικόνα]


Δεν έχει ιδιαίτερο στυλ. Αλλά για το συγκεκριμένο εσώρουχο, ο σκοπός της δημιουργίας του δεν ήταν το πώς να προσελκύσει τα αρσενικά.

Αντιθέτως, φτιάχτηκε έτσι ώστε να προστατεύει τις γυναίκες από τους επίδοξους βιαστές. Κατά κάποιο τρόπο, είναι μία σύγχρονη ζώνη αγνότητας.

Πρόκειται για το εσώρουχο που έφτιαξε μία εταιρεία στη Νέα Υόρκη, η οποία συγκεντρώνει χρήματα στην ιστοσελίδα της προκειμένου να «ρίξει» την ιδέα στην αγορά. 

Στόχος του εσωρούχου είναι να κάνει τις γυναίκες που το φοράνε να νιώθουν πιο ασφαλείς, ακόμη κι αν δεχθούν επίθεση από κάποιο άνδρα.

Το εσώρουχο, που μοιάζει με ανδρικό, έχει τρεις ζώνες. Μία γύρω από τη μέση και μία που περιβάλλει το κάθε πόδι, οι οποίες κόβονται με εξαιρετική δυσκολία. 

Επιπλέον, υπάρχει μία «κλειδαριά» στη μέση, η οποία μπορεί να ανοίξει μόνο αν χρησιμοποιεί κανείς τα δύο χέρια.

 Κάτι που σημαίνει πως ο επίδοξος βιαστής δεν θα μπορεί να κρατά ακινητοποιημένο το θύμα του προσπαθώντας να το βγάλει.

Δεν είναι η μοναδική ιδέα σε αυτό τον τομέα, όπως επισημαίνει το Time.


 Πριν από λίγο καιρό μία εταιρεία άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα για να βγάλει στην αγορά καλαμάκια που θα αλλάζουν χρώμα αν κάποιος ρίξει στο ποτό μίας γυναίκας το «ναρκωτικό του βιασμού». 

Στις αρχές της χρονιάς, Ινδοί φοιτητές έφτιαξαν το εσώρουχο που προκαλεί στον επίδοξο βιαστή ηλεκτροσόκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.