Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Παγκόσμια συγκίνηση: Το Θαύμα Έγινε – Σώθηκαν ΟΛΑ τα παιδιά και ο προπονητής

Ταϊλάνδη: Περίπου στις 2 το μεσημέρι είχαν βγει όλοι έξω – Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος
Στην Ταϊλάνδη το θαύμα έγινε. Πριν από λίγες ημέρες κανείς δεν πίστευε ότι τα 12 παιδιά και ο προπονητής που είχαν εγκλωβιστεί στα πλημμυρισμένα σπήλαια θα έβγαιναν ζωντανοί. Σήμερα σώθηκαν όλοι!


Το μεσημέρι της Τρίτης βγήκαν όλοι έξω από τη σπηλιά!

Περίπου στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος βγήκαν στο φως το 12ο εγκλωβισμένο παιδί και προπονητής.

Στη 1 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, είχε βγει το 11ο παιδί από τη σπηλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο μικρότερος σε ηλικία, ο 11χρονος Chanin Wiboonrungrueng και φαινόταν να είναι καλά στην υγεία του. Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στο φως είχαν βγει το ένατο και το δέκατο παιδί.

Ολα τα παιδιά μεταφέρονται με φορείο προς τον χώρο για τις πρώτες βοήθειες που έχει στηθεί στην είσοδο της σπηλιάς. Από εκεί με ελικόπτερο μεταφέρονται στο νοσοκομείο της πόλης.

Η τελευταία επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα. Στο σημείο βρίσκεται και ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος αποκάλυψε ότι στα παιδιά χορηγήθηκαν αγχολυτικά σκευάσματα για την επιχείρηση και δεν ναρκώθηκαν.
Η τρίτη φάση της επιχείρησης στην Ταϊλάνδη
Η τρίτη φάση της επιχείρησης διάσωσης στον λαβύρινθο μισοπλημμυρισμένων σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη, με σκοπό να βγουν τα τέσσερα εναπομείναντα αγόρια και ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου τους, άρχισε το πρωί της Τρίτης (10.07.2018), ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

Ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν διευκρίνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι η νέα φάση της επιχείρησης, που η αποστολή ελπίζει πως θα είναι και η τελευταία, άρχισε περί τις 10:08 τοπική ώρα (στις 06:08 ώρα Ελλάδας).

«Και οι πέντε θα βγουν ταυτόχρονα σήμερα», πρόσθεσε, εν μέσω επευφημιών και κραυγών χαράς από τους δημοσιογράφους και μέλη της αποστολής διάσωσης.

Συνολικά 19 μέλη της αποστολής διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν Η επιχείρηση είχε πλέον ακόμα πιο επείγουσα φύση, καθώς μετεωρολόγοι προέβλεπαν βροχοπτώσεις στην περιοχή όπου βρίσκονται παγιδευμένα τα εναπομείναντα παιδιά κι ο προπονητής της ομάδας τους.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής.

Η κατάσταση των παιδιών
Τα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε ο Τζεσάντα Τσοκενταμρονγκσούκ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας. Ένα δεύτερο στέλεχος του υπουργείου, ωστόσο, τόνισε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα έχουν συμπτώματα μόλυνσης, υποβάλλονται σε εξετάσεις και θα επιτραπεί μεν στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως.

Σύμφωνα με το δεύτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, «όλα τα παιδιά» θα μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, μία εβδομάδα. Που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Μόσχα για τον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας την προσεχή Κυριακή (14.07.2018).

Η περιπέτεια των 12 παιδιών έχει συγκινήσει τους πάντες και ο πρόεδρος της FIFA τα κάλεσε στον μεγάλο τελικό, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.