Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Νέα πανελλαδική στάση εργασίας των γιατρών

Πανελλαδική στάση εργασίας ανακοίνωσε η ΟΕΝΓΕ για τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, από τις 11.30 μέχρι τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την ίδια μέρα στις 12.30μμ.


Προηγήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουλίου συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ με τον Υπουργό Υγείας, όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κάδο, όπως οι επικουρικοί γιατροί, η κάλυψη κενών θέσεων εργασίας με μόνιμες προσλήψεις, η ηλεκτρονική παραγγελία για την προμήθεια φαρμάκων στα νοσοκομεία, οι καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων με αποτέλεσμα να μην έχει εκδοθεί καμία απολύτως σύνταξη σε γιατρό του ΕΣΥ από τον Μάιο του 2016 και πολλές εκατοντάδες συνάδελφοι να αναγκάζονται να επιβιώνουν τα τελευταία 2,5 χρόνια μόνο με την ισχνή προσωρινή σύνταξη και άλλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση – ενημέρωση προς τα σωματεία – μέλη της ΟΕΝΓΕ: «Από την πλευρά της η πολιτική ηγεσία μας ενημέρωσε ότι δε θα κατατεθεί στα θερινά τμήματα της Βουλής το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για οργανισμούς Νοσοκομείων, αναδιάταξη ΥΠΕ, ρυθμίσεις για το ΚΕΣΥ και ρυθμίσεις για την ιατρική εκπαίδευση, τα οποία μετατίθενται για το Φθινόπωρο».

Τέλος, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αναφέρει: «Γιατί αφού «τελείωσε η εποπτεία», «τελείωσαν τα Μνημόνια», «αποκτήσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία» όπως κομπάζει η Κυβέρνηση δεν επαναφέρουν τους μισθούς μας, δεν καταργούν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, δεν κάνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών ώστε και οι συνάδελφοι επικουρικοί να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά και να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν; Ρητορικό το ερώτημα.
Τέρμα πια η κοροϊδία. Συνεχίζουμε! Μονόδρομος η μαζική, ενωτική, διεκδικητική, αγωνιστική δράση των Νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.