Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Μουντιάλ 2018-Γαλλία - Κροατία 4-2

Παγκόσμια πρωταθλήτρια για το φετινό Μουντιάλ 2018 η Γαλλία με 4-2
Σε έναν από τους πιο τρελούς τελικούς ever, η Γαλλία λύγισε 4-2 την μαχητική Κροατία και πέρασε στην ιστορία ως η 3η ομάδα με δύο Mundial. Τεράστιο respect στους Χρβάτσκι που πάλεψαν μέχρι τέλους.


Η Κροατία κέρδισε τον σεβασμό όλων, όμως εκείνη που έγραψε η ιστορία ήταν η Γαλλία με το εκπληκτικό 4-2 . Δύο χρόνια μετά την απογοήτευση στην έδρα τους, οι Τρικολόρ επικράτησαν στον δεύτερο παραγωγικότερο τελικό και 20 χρόνια μετά το έπος του 1998, έγιναν η 3η Εθνική που κατακτά δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τρίτος με τίτλο Mundial ως παίκτης και προπονητής έγινε ο Ντιντιέ Ντεσάν, φουλ για την Χρυσή Μπάλα ο Κιλιάν Μπαπέ που σκόραρε ξανά.



Οι Κροάτες έριξαν κράξιμο στους Αγγλους δημοσιογράφους που είχαν σπεύσει να... αναλύσουν ότι στον ημιτελικό θα είναι κουρασμένοι και μπήκαν και στον τελικό δείχνοντας ότι έχουν αστείρευτες δυνάμεις. Η ομάδα του Ντάλιτς είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στην Γαλλία που δεν άλλαξε τροπάριο και έδωσε χώρο και μπάλα στους Χρβάτσκι, οι οποίοι έφτιαξαν καλές προϋποθέσεις δύο φορές με τον Πέρισιτς (11', 15') αλλά ο άσος της Ιντερ δεν έκανε τη ζημιά. Αντίθετα και κόντρα στη ροή του αγώνα, την έκαναν οι Τρικολόρ στο 19' όταν μετά το φάουλ του Γκριζμάν ο Μάντζουκιτς πέτυχε με κεφαλιά το πρώτο αυτογκόλ στην ιστορία των Mundial (1-0).

Το σκηνικό δεν άλλαξε μετά το γκολ καθώς οι Κροάτες συνέχισαν να παίζουν μπροστά και δέκα λεπτά μετά δικαιώθηκαν αφού έπειτα από εκτέλεση φάουλ και κάτι σαν κομπίνα, ο - πολύ δραστήριος - Πέρισιτς με εκπληκτικό αριστερό νίκησε τον Γιορίς για το 1-1, που όμως δεν έμεινε για πολύ. Στο 34' ύστερα από κόρνερ ο Ματουιντί πήρε κεφαλιά και ο Πέρισιτς βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο Πιντάνα πήγε στο VAR, έκρινε ότι υπάρχει παράβαση και έδειξε την βούλα, από την οποία τέσσερα λεπτά μετά ο Γκριζμάν νίκησε τον Σούμπασιτς για το 2-1 που ήταν το σκορ σε ένα πρώτο μέρος που οι Κροάτες είχαν κατοχή 61% και οι Γάλλοι μία τελική.

Περισσότερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.