Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Τι να επιλέγεις και τι να αποφεύγεις να τρως από τους αυτόματους πωλητές - Tι λένε διατροφολόγοι

Διατροφολόγοι απαντούν ότι κάποια από αυτά τα σνακ είναι πιο υγιεινά από άλλα και θα μας κρατήσουν χορτάτους ενώ άλλα θα μας κάνουν να πεινάμε πάλι μετά από λίγη ώρα.


ΤΑ ΚΑΛΑ

Ξηροί καρποί: Είναι η καλύτερη επιλογή. Συνδυάζουν πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, που σε χορταίνουν και σε ικανοποιούν. Είναι πλούσιοι με Ωμέγα-3, που είναι υγιές λίπος και μειώνει τη χοληστερίνη.

Οι ξηροί καρποί έχουν μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη, που μειώνουν την κακή χοληστερόλη. Δεν έχουν πολλούς υδατάνθρακες και δεν αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάνοντάς τους ιδανικό σνακ για ανθρώπους με διαβήτη και μεταβολικό σύνδρομο. Δεν έχουν ζάχαρη, λιπαρά και άλλα πρόσθετα. 

Ποπκόρν: Προτιμήστε ποπκόρν αντί για τσιπς και γαριδάκια. Είναι καλαμπόκι και φτιάχνεται από ολικής άλεσης, οπότε παίρνουμε φυτικές ίνες. Έτσι, η ζάχαρη ρέει στο αίμα πιο αργά. 

Τα ολικής άλεσης περιέχουν έναν τύπο φυτικών ινών διαίτης, που μπορεί να αφαιρέσει την υπερβολική χοληστερόλη από τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και των αρτηριών.

Δεν έχουν πολλούς συγκεντρωμένους υδατάνθρακες ούτε πολλές θερμίδες. Διάλεξε τα απλά ποπκόρν και όχι αυτά με τις γεύσεις που έχουν επεξεργασμένο χρώμα και γεύση.

ΤΑ ΚΑΚΑ

Σοκολάτες: Οι σοκολάτες και τα άλλα γλυκά περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες και πρόσθετα. Αν και η σοκολάτα μπορεί να είναι καλή για την υγεία, οι μπάρες που περιέχουν πολλά υλικά, έχουν χημικά συντηρητικά, ώστε να διατηρούνται περισσότερο και να έχουν ωραία γεύση.

Περιέχουν πολύ ζάχαρη, οπότε θα νιώθεις πείνα πολύ σύντομα, καθώς να θέλεις κάτι άλλο για να έχεις ενέργεια. 

Μπισκότα: Τα πακέτα με τα πολλά μπισκότα σε κάνουν να τρως περισσότερο. Έχουν ζάχαρη, αλεύρι και πρόσθετα λιπαρά. Το λίπος αποθηκεύεται στους μύες, στο στομάχι και στα άλλα όργανα, ενώ αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου. Να αποφεύγεις ακόμη ότι λέει ότι δεν έχει ζάχαρη ή λίπος, καθώς έχει άλλα πρόσθετα γλυκαντικά.

ΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ

Πατατάκια: Τα τσιπς έχουν υψηλό νάτριο και αυξάνουν την πίεση στο αίμα και το λίπος που προκαλεί υψηλή χοληστερίνη. Διάλεξε ψημένα και όχι τηγανισμένα. 

Μπάρες δημητριακών: Αν και θεωρούνται υγιεινές από τους περισσότερους, περιέχουν έλαια και όχι πρωτεΐνη ή φυτικές ίνες. Διάλεξε κάτι που μοιάζει περισσότερο με παστέλι και όχι με γλυκό. Ξηροί καρποί, φρούτα, βρώμη, granola αλλά και σοκολάτα περιέχουν πρωτεΐνες. 

Πηγή: bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.