Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Η ΕΕ θέλει να απαγορεύσει τα πλαστικά σκεύη μιας χρήσης



Το σχέδιο απαγόρευσης των πλαστικών επιτραπέζιων σκευών μιας χρήσης επεξεργάζεται η ΕΕ σύμφωνα με έκθεση που επικαλείται το Der Spiegel καθώς τα πλαστικά απόβλητα ρυπαίνουν τις θάλασσες, σκοτώνουν τα ζώα και θεωρούνται μάστιγα των μελλοντικών γενεών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Wirtschaftswoche», έτσι θα μειωθεί η ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων. Μπορεί να απαγορευτούν ακόμη και τα καλαμάκια ή τα μαχαιροπίρουνα από πλαστικό.
Εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε πάντως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την έκθεση.

Σύμφωνα με τον προκαταρκτικό προγραμματισμό της Επιτροπής, οι νέες προτάσεις για την πρόληψη των πλαστικών αποβλήτων θα υποβληθούν το νωρίτερο στις 23 Μαΐου. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε στο θέμα αυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Σημειώνεται ότι η απαγόρευση δεν μπορεί να εγκριθεί χωρίς τη συγκατάθεση των κρατών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περίπου 26 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων συσσωρεύονται κάθε χρόνο. Μόνο το 30% της ποσότητας αυτής συλλέγεται για ανακύκλωση, το υπόλοιπο 70% κατευθύνεται σε χωματερές, σε αποτεφρωτήρες ή στο περιβάλλον.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.