Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Λάκης Γαβαλάς: Ένα γνήσιο ταλέντο σε …ψηλοτάκουνα

Στην μακρά και πολυτάραχη διαδρομή του στον χώρο του Fashion Business και της Showbiz 
προσπάθησαν πολλοί να τον γελιοποιήσουν και να τον στραπατσάρουν, με προσωπικές επιθέσεις διακωμώδησης, που άγγιζαν και τα όρια του ποινικού νόμου.




Ο ίδιος έδειξε ότι δεν μασάει. Διαθέτει ανεξάντλητες προσωπικές αντοχές, τεράστια αποθέματα ενέργειας, υπόγεια κοιτάσματα αισιοδοξίας και έναν βαθύτατο αυτοσαρκασμό, που προλαβαίνει να αφοπλίζει και τον πλέον κακόπιστο επικριτή του.


Ο λόγος, βεβαίως, για τον Απόστολο(Λάκη) Γαβαλά, που γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά, σε μία μικρομεσαία Ελληνική οικογένεια με 3 συνολικά παιδιά. Ο πατέρας του Λάκη είχε εργοστάσιο κοπής μαρμάρων. Ο Λάκης, περίεργος και ανήσυχος από μικρός, έμαθε την αγορά, δουλεύοντας σε ένα μαγαζί που επεξεργαζόταν δέρματα για παπούτσια και τσάντες στο Μοναστηράκι. Εκεί, έμαθε στα 17 του χρόνια να αγαπάει τα αξεσουάρ.





Στα 21 του έφυγε στην Ιταλία, όπου έμεινε 9 χρόνια. Ήταν το μεγάλο σχολείο στην Ιταλική μόδα, που άνοιξε το μυαλό του Λάκη και τον έκανε να σκέπτεται διαφορετικά.




Η επιστροφή στην Ελλάδα

Μόλις γύρισε στην Ελλάδα άνοιξε ένα μαγαζί με ρούχα στην Ρόδο, στο οποίο πουλούσε κυρίως επώνυμα Ιταλικά προϊόντα.


Από εκεί και πέρα η εξέλιξή του ακολούθησε καταιγιστικούς ρυθμούς. Ο Λάκης έγινε το πρώτο όνομα στο Fashion Business στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας στα media και την ιδιαίτερη προσωπικότητά του. Στην αρχή χλευάστηκε από πολλούς. Άλλωστε εκείνη η εποχή ήτανε πολύ πιο συντηρητική από την σημερινή. Όχι μόνο δεν έκρυψε την σεξουαλική του ιδιαιτερότητα, αλλά την έκανε σημαία και κορώνα σε όλες τις εκκεντρικές του εμφανίσεις.


Άσκησε με έμπνευση και με επιμονή την προσωπική τέχνη του να προκαλεί, τους πάντες και τα πάντα. Και επέβαλε την εκκεντρικότητά του και τις ιδιαιτερότητές του στο ευρύτερο κοινό, μιας νεοπλουτίζουσας Ελλάδας, που από το μικροαστικό τριάρι και τα Fiat είχε αρχίσει ξαφνικά να ανακαλύπτει το χρηματιστήριο, την Μύκονο και τα Porsche Cayenne.



Ο Λάκης Γαβαλάς εξελίχθηκε γρήγορα σε έναν από τους μικρούς θεούς αυτών των ανερχομένων κοινωνικών στρωμάτων, που ταύτισαν τις προσδοκίες τους για μια απότομη εκτίναξη προς τα πάνω, στην απαστράπτουσα Ελληνική οικονομική και χρηματιστηριακή φούσκα.

 Τα πάρτι στην Μύκονο

Ο Γαβαλάς απέκτησε γρήγορα και πολλά λεφτά και πολλά ακίνητα. Άλλωστε, ήταν η εποχή, που οι τράπεζες σε τράβαγαν από το μανίκι, για να σου προσφέρουν πιεστικά κάθε μορφής δάνειο. Έτσι, ο Λάκης έφτιαξε την δική του μικρή “αυτοκρατορία”. Τα είχε, σχεδόν όλα: Όμορφα μαγαζιά στις καλύτερες περιοχές(Κολωνάκι, Μύκονος κλπ), χλιδάτα σπίτια και υπέροχες βίλλες των πολλών χιλιάδων τ.μ., στην Κηφισιά, στην Μύκονο, στην Αράχωβα κ.α.



Τα πάρτι του Λάκη στην Μύκονο άφησαν εποχή. Μήνες ολόκληρους πριν τα μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα της εποχής και μαζί τους σταρλετ, σταρλετίτσες, τηλεπερσόνες, δημοσιογράφοι, διάφορα ψώνια της εποχής και άλλοι πολλοί, αγωνιούσαν για να εξασφαλίσουν μία πρόσκληση.






Τα περισσότερα πάρτι ήταν θεματικά. Είχαν κεντρικές ιδέες π.χ. από την αρχαία Αθήνα ή την αρχαία Ρώμη, με ημίγυμνους έφηβους να υποδέχονται τους καλεσμένους, κρατώντας αναμμένους πυρσούς. Και τον Λάκη να κρατάει για τον εαυτό του τον κεντρικό ρόλο της βραδιάς. Πολλά έχουν ακουστεί για καταχρήσεις πάσης φύσεως στα πάρτι αυτά, χωρίς να έχει εξακριβωθεί τίποτα από τις φήμες αυτές.

Ο πρίγκηπας της εκκεντρικότητας


Ο Λάκης έκανε ό,τι μπορούσε για να προκαλέσει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του. Μιλούσε στα media για τις ιδιαιτερότητές στην σεξουαλικότητά του. Απαντούσε στο ερώτημα αν ήταν ποτέ παντρεμένος με γυναίκα και γιατί χώρισε.





Διάλεγε τα πιο βαριά αντρικά ζεϊμπέκικα για να τα χορέψει με ψηλοτάκουνες μπότες και με στράς στην τηλεόραση. Και κυκλοφορούσε με μία υπέροχη Bentley, φωτογραφιζόμενος δίπλα της σε πολλά περιοδικά.


Δείτε τι είχε πει ο Λάκης Γαβαλάς για τον γάμο του με γυναίκα:



Δείτε πως είχε σχολιάσει ο Λάκης Γαβαλάς τον Γιώργο Λιάγκα, με τον οποίο είχε παίξει ένα σκληρό πινγκ-πονγκ ανταλλαγής επικριτικών δηλώσεων στα media:




Δείτε την εξομολόγηση του Λάκη Γαβαλά στην Κατερίνα Καινούργιου στις αρχές του 2017:




Η κορύφωση της εκκεντρικότητας

Δεν ήταν λίγε οι φορές που ο ίδιος ο Λάκης Γαβαλάς το τερμάτισε.

Από τις συνεντεύξεις του μέσα στο χαμάμ μέχρι και την προβολή, από τον ίδιο, φωτογραφιών του στο διαδίκτυο με ψηλοτάκουνα στολισμένα με πέρλες.

Και ξαφνικά προέκυψε η οικονομική κρίση. Σαν το παγόβουνο πάνω στο οποίο έπεσε ο Τιτανικός. Εκείνο το παγωμένο βράδυ με τον ξάστερο ουρανό.


Η Ελληνική φούσκα έσκασε με πάταγο και συμπαρέσυρε μαζί της όλα τα “χρυσά παιδιά” εκείνης της περιόδου.



Ο Λάκης αναμφίβολα έχει πολλά ταλέντα. Σε μία άλλη χώρα ίσως να ήταν ένα από τα πρώτα ονόματα στο υψηλό στερέωμα της μόδας.

Εδώ στην Ελλάδα όμως τα πράγματα ακολούθησαν άλλο δρόμο.

 Ο Λάκης Γαβαλάς στην φυλακή

Εξ΄αιτίας των χρεών του προς το δημόσιο ο Λάκης κάθισε φυλακή επί 15 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούνιο του 2013. Μέσα στην καταιγίδα των μνημονίων, πολλοί ήταν τότε εκείνοι, που είδαν με χαιρεκακία τον ίδιο να περνάει την πόρτα της φυλακής με χειροπέδες στα χέρια. Και όμως το άντεξε…


Ας παρακολουθήσουμε τι είπε για την εμπειρία του στην φυλακή στο περιοδικό Glow:

«Έχω μάθει ότι έχω ένταλμα σύλληψης έναν μήνα πριν γίνει το σκηνικό. Είκοσι μέρες μετά, κι ενώ έχω ξεχάσει ότι είμαι καταζητούμενος, πηγαίνω με την παρέα μου να διασκεδάσω σ’ ένα νυχτερινό κέντρο. Με το που επιστρέφω στο σπίτι, πέφτουν πάνω μου τέσσερα άτομα και με πετάνε σ’ ένα αυτοκίνητο. Νομίζω ότι πηγαίνουν να με απαγάγουν, αργότερα, όμως, καταλαβαίνω ότι μιλάμε για άτομα της ΓΑΔΑ, που με παρακολουθούν εδώ και μέρες. Αναρωτιέμαι πραγματικά τι αποκόμισε η Ελλάδα από αυτήν την ιστορία. Συνέλαβε έναν άνθρωπο που είχε τζίρο 100 εκατομμύρια τον χρόνο και απασχολούσε προσωπικό 300 ατόμων».

«Την πρώτη νύχτα μέσα στη φυλακή αποκοιμήθηκα αμέσως από την κούραση. Οι πρώτοι τρεις μήνες εκεί μέσα ήταν τραγικοί, αισθάνεσαι ταπεινωμένος και ψάχνεις να βρεις γιατί θεωρείσαι ένοχος. Μετά, έπρεπε να κρατήσω αποστάσεις απ’ όλους εκείνους που ήθελαν να με «γλείψουν» μέσα στη φυλακή επειδή είμαι επώνυμος.

Ήθελα να κλειστώ στον εαυτό μου και να δίνω την ενέργειά μου μόνο στους δικηγόρους μου. Από ένα σημείο και μετά είχα την αίσθηση ότι παίζω σε μια ταινία κι έπεισα τον εαυτό μου να παίξει αυτόν τον ρόλο όσο καλύτερα γινόταν. Δεν ένιωσα ούτε στιγμή ότι κινδυνεύει η ζωή μου μέσα στον Κορυδαλλό. Έχω τέτοιο βλέμμα που τον στήνω τον άλλον στον τοίχο. Μια μέρα, όμως, που μου έφεραν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου μέσα στο εκκλησάκι της φυλακής μ’ έπιασαν τα κλάματα με λυγμούς. Δε θα την ξεχάσω ποτέ αυτήν τη στιγμή. Έζησα, λοιπόν, 15 μήνες μέσα στη φυλακή. Αυτό το ταξίδι δεν ξεπερνιέται ποτέ. Νόμιζα ότι βγαίνοντας θα έβλεπα μια Ελλάδα αλλαγμένη και βελτιωμένη. Αυτό, βέβαια, δε συνέβη ποτέ».

 Τα ακίνητα σε πλειστηριασμό

Πριν από λίγες μέρες άρχισαν να βγαίνουν τα ακίνητα του Λάκη Γαβαλά σε πλειστηριασμό. Η διαδικασία ξεκίνησε με μία μεζονέτα 151 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή και με ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι 108 τ.μ., που αγοράστηκε τελικά από την Εθνική Τράπεζα στην τιμή 271.000 ευρώ.


Η τεράστια βίλλα του στην Μύκονο έχει ερημώσει. Και περιμένει τις τράπεζες να τα βρούν μεταξύ τους και να σπάσουν το εταιρικό κέλυφος πίσω από το οποίο κρύβεται ο ιδιοκτήτης.

Άλλα προβλήματα – και κυρίως η κρατική γραφειοκρατία – μπλοκάρουν την αξιοποίηση των μεγάλων επιχειρηματικών εγκαταστάσεων που δημιούργησε ο Γαβαλάς στην Παλλήνη.




Τα χρέη του στο δημόσιο φθάνουν τα 20 εκατ. ευρώ. Και ο ίδιος έχει ζητήσει να πάρει το κράτος όλα τα ακίνητα του για να τα ξεχρεώσει.


Πιστεύει ότι μπορεί να κάνει μια καινούργια αρχή; Το μέλλον θα δείξει.

Γιατί ο ίδιος έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι δεν του λείπουν ούτε τα ταλέντα ούτε οι αντοχές.


Και στο κάτω-κάτω φάνηκε εκ των πραγμάτων ότι είναι από τους ελάχιστους, ανάμεσα στις χιλιάδες εκείνους που πούλησαν μούρη, που μπορεί να σταθεί στα δύσκολα και όταν πέσει και χτυπήσει είναι ικανός, έστω και τραυματισμένος, να ξανασταθεί στα πόδια του.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.