Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 22χρονη που σκότωσε το μωρό της

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 22χρονη που πέταξε το μωρό της από το παράθυρο του σπιτιού της στη Νέα Σμύρνη, με κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.


Αναλυτικότερα, η 22χρονη παίρνει εξιτήριο από το Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” και της έχει συστηθεί ψυχιατρική εξέταση, η οποία είναι στην επιλογή της οικογένειας το αν θα υποβληθεί ή όχι.

Οι περιοριστικοί όροι έχουν να κάνουν με την απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της και 5.000 ευρώ εγγύηση.

Οπως δήλωσε ο συνήγορός της Αλέξανδρος Αλεξιάδης μετά το πέρας της διαδικασίας: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόφαση της Δικαιοσύνης. Εκ του αποτελέσματος θεωρούμε ότι η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήσαμε έγινε αποδεκτή τοσο από τους δικαστικούς λειτουργούς όσο και από τους ειδικούς ιατρούς που ζήτησαν η 22χρονη να μεταφερθεί σε ειδική κλινική για ψυχολογική υποστήριξη».

«Η μέρα είναι δύσκολη και οι δικαστές είναι επιφορτισμένοι να λάβουν απόφαση από την οποία κρίνεται η ζωή ενός δεύτερου παιδιού», είχε δηλωσει νωρίτερα στην ΕΡΤ , ο οποίος τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή η 22χρονη δεν ήθελε να κάνει κακό στο μωρό αλλά να το κρύψει σε μέρος που δεν θα πάθαινε ζημιά και στην πρώτη ευκαιρία να πάνε μαζί στο νοσοκομείο. Δεν την πήραν στα σοβαρά, δεν είχε καμία βοήθεια», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης επαναλαμβάνοντας ότι «πρώτη ενέργεια της και φυσιολογική κατά τη σύλληψη ήταν να ενημερώσει τον σύντροφο της με χαρά και να λάβει ως απάντηση την εξαφάνιση του», ενώ την αγνόησε και η καλύτερη της φίλη.

«Από την πρώτη στιγμή η 22χρονη ήθελε να γεννήσει το παιδί και να το αφήσει στο γιατρό να το αναλάβει αυτός», ανέφερε ο συνήγορος υπενθυμίζοντας ότι «στις 3 του Σαββάτου, που ήρθε στον κόσμο αγγελούδι η μητέρα της είχε επιστρέψει στο σπίτι, ενώ στις 10 το επόμενο πρωί, γειτόνισσα ενημέρωσε για το νεκρό βρέφος. Εξω από το δωμάτιο της στο δεύτερο όροφο είναι το μπαλκόνι που βλέπει στον ακάλυπτο, ενώ από κάτω βρίσκεται τέντα σκίασης πολύ πυκνή όπου εναπόθεσε το μωρό, με σκοπό να μην πάθει τίποτα. Έχανε αίμα ενώ προσπάθησε να το αφήσει και έβγαινε στο μπαλκόνι για να βλέπει το παιδί, ώσπου γείτονες είδαν κάτι στην τέντα», περιγράφει ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

Επικαλούμενος τους ψυχολόγους που παρακολουθούν στο νοσοκομείο την 22χρονη αναφέρει ότι εκείνη «αντιλαμβάνεται τι συνέβη και ψυχολογικά πλέον βρίσκεται σε ένα επικίνδυνο στάδιο. Μην πιστεύετε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι, δείτε το ανθρώπινα πόσο παιδικό μπορεί να είναι ότι σφαδάζει στους πόνους μόνη της χωρίς γνώση, με το μυαλό της να μην αντιληφθούν μάνα και γείτονες ότι γέννησε. Εγώ δεν είπα ότι είναι λογική, είναι παράλογο», καταλήγει ο κ.Αλεξιάδης.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.