Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Απόφαση «σταθμός» για τον κόσμο της φωτογραφίας: Το Getty Images απαγορεύει τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες μοντέλων!

ΑΠΟ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Σε μια απόφαση-σταθμό για τον κόσμο της φωτογραφίας προχώρησε το πρακτορείο Getty Images, 
που ανακοίνωσε ότι από 1η Οκτωβρίου πρόκειται να απαγορεύσει τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες μοντέλων στη βάση δεδομένων του.


Η σημαντική αυτή αλλαγή στην πολιτική του πρακτορείου, σύμφωνα με τον ιστότοπο Dazed, εντάσσεται στη γενικότερη «στροφή» που θέλει να κάνει το Getty Images με στόχο την ίση εκπροσώπηση όλων των ειδών του γυναικείου και ανδρικού σώματος στα media και την καταπολέμηση του αποκλεισμού ορισμένων «σωματότυπων».


«Όποιος φωτογράφος δεν συμμορφώνεται με τις νέες απαιτήσεις μας σχετικά με το υλικό που υποβάλλει θα θεωρείται ότι αθετεί το συμβόλαιό του» δήλωσε στο Dazed εκπρόσωπος του πρακτορείου.

Αναγνωρίζοντας το δικό τους μερίδιο ευθύνης στο ζήτημα της ρεαλιστικής και δίκαιης οπτικής εκπροσώπησης, ο εκπρόσωπος του Getty εξηγεί στο Dazed τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί ο καθημερινός βομβαρδισμός του κοινού με ρετουσαρισμένες εικόνες, κάτι που συχνά γίνεται εν αγνοία του.

«Η αντίληψή μας για το τι είναι εφικτό σχηματίζεται συχνά από αυτό που βλέπουμε. Οι εικόνες με θετικό μήνυμα μπορούν να συμβάλλουν καίρια στη μάχη κατά των στερεοτύπων και στην ενίσχυση της ανοχής αλλά και να δείξουν σε όλες οι κοινωνικές ομάδες ότι εκπροσωπούνται στην κοινωνία» υπογράμμισε, εξηγώντας ότι τα τελευταία χρόνια το Getty έχει κάνει βήματα για να «αλλάξει ο τρόπος που οι γυναίκες και άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες εκπροσωπούνται στα media και τη διαφήμιση».

«Εδώ και πολλά χρόνια οι ειδικοί μας παρακολουθούν την εξέλιξη της εκπροσώπησης των γυναικών στον κόσμο της φωτογραφίας και έχουν παρατηρήσει μια θετική στροφή στις επιλογές των πελατών, προς εικόνες που παρουσιάζουν με πιο ρεαλιστικό τρόπο τις γυναίκες. Στην πραγματικότητα, έχουμε παρατηρήσει μια τάση απομάκρυνσης από τις υπερβολικά ρετουσαρισμένες, αψεγάδιαστες εικόνες του παρελθόντος και μια αυξανόμενη ζήτηση για ρεαλισμό», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Getty επισημαίνοντας ότι αναζητήσεις στο διαδίκτυο που περιλαμβάνουν τους όρους «χωρίς φίλτρο», «αυθεντικότητα» και «πραγματική ζωή», έχουν σημειώσει άνοδο έως και 200%.

«Τα δεδομένα και οι έρευνές μας υποδηλώνουν ότι αυτή η τάση προς την αυθεντικότητα όχι μόνο θα διατηρηθεί αλλά και θα ενισχυθεί στο μέλλον», συμπληρώνει ο εκπρόσωπος του πρακτορείου.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.