Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Έρευνα: Γιατί δεν πρέπει να πηγαίνετε για ύπνο… θυμωμένοι;

Αν είστε οξύθυμοι ή νευρικοί με αποτέλεσμα να τσακώνεστε συχνά-πυκνά, τότε καλό είναι να το αποφεύγετε τις βραδινές ώρες.


Ο θυμός, σύμφωνα με ερευνητές, δε βλάπτει, μόνο, τις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους, καθώς, στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να «καταστρέψει» και τον ύπνο σας.

Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που νευριάζουν εύκολα και προσπαθούν σκληρά να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, κοιμούνται χειρότερα.
Τα νεύρα που μπορεί να νιώθουν, τους εμποδίζουν να χαλαρώσουν με αποτέλεσμα να κοιμούνται πιο λίγο και πιο άσχημα.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα συναισθήματα του θυμού αυξάνουν την καρδιαγγειακή δραστηριότητα, γεγονός που καθιστά τον ύπνο πιο δύσκολο.

Οι ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα βάσισαν τα συμπεράσματά τους σε 436 εθελοντές.

Οι ειδικοί παρακολούθησαν τον ύπνο των συμμετεχόντων και στη συνέχεια τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο… θυμού.

Οι επικεφαλής της έρευνας δηλώνουν στη Journal of Research in Personality:

«Αυτά τα ευρήματα προστίθενται στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι η ύπαρξη του θυμού μπορεί να οδηγήσει σε κακό ύπνο και ότι ο θυμός και ο ύπνος είναι στενά συνδεδεμένοι».

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως πόσο οξύθυμοι είναι, αν θυμώνουν εύκολα ή πόσο δεκτικοί είναι στην κριτική από τρίτους.

Στη συνέχεια οι ίδιοι ταξινομήθηκαν σε ομάδες με βάση το πόσο θυμωμένοι ένιωθαν- η «θυμωμένη» ομάδα, η «όχι θυμωμένη ομάδα» και η ομάδα που «έλεγχε το θυμό της».

Οι πιο «ψύχραιμοι» συμμετέχοντες, όπως αποδείχθηκε, είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου σε σχέση με τους πιο «οξύθυμους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι επειδή «χάνουν» τον ύπνο τους, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο, για κάποιον, να συγκρατήσει τα αρνητικά του συναισθήματα, δημιουργώντας έτσι… ένα φαύλο κύκλο.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.