Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τα στοιχεία της σπείρας των πορτοφολάδων.

Φωτογραφίες και βίντεο από τη συμμορία των πορτοφολάδων- Δείτε ποιοι είναι
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά στοιχεία των 49 μελών της σπείρας των πορτοφολάδων, οι οποίοι είχαν ρημάξει μετρό και πανηγύρια. Πρόκειται για τα μέλη της συμμορίας που εξαρθρώθηκε πρόσφατα και είχε ως αρχηγό τη "Ρομίνα" ή "Τόνια" 36 χρόνων από την Αλβανία και επιχειρησιακός τμηματάρχης ο συμπατριώτης της "Αλμπέρτο". 


Η αστυνομία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο εμφαίνονται μέλη και ο τρόπος δράσης της οργάνωσης, ώστε να είναι σε θέση οι πολίτες να αντιλαμβάνονται την παρουσία ατόμων, που διαπράττουν τέτοια αδικήματα και να αποτρέπουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τις σε βάρος τους κλοπές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, όλα τα επιχειρησιακά μέλη υπάκουαν τυφλά τις προσταγές της αρχηγού. Άλλωστε από το 1999, σε ηλικία 18 χρόνων, είχε ξεκινήσει της «καριέρα» της καταγράφοντας τουλάχιστον 8 συλλήψεις, για «ξελάφρωμα» των επιβατών τρένων, λεωφορείων και περαστικών. Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως η ίδια και οι συνεργοί της αναζητούσαν αστυνομικούς ή υπαλλήλους εταιρειών σεκιούριτι, που περιπολούσαν σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ, προκειμένου να τους «λαδώσουν» εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια κινήσεων αλλά και συλλήψεις «ανταγωνιστών».

Η ίδια φρόντιζε και την νομική προστασία των μελών της συμμορίας που συλλαμβάνονταν, έχοντας προσλάβει δύο τουλάχιστον δικηγόρους, από τις συνομιλίες των οποίων προέκυπταν υποδείξεις για τον εφοδιασμό των «πορτοφολάδων» με πλαστές  κάρτες εργασίας και υπεύθυνες δηλώσεις μονίμου κατοικίας, και «φιλολογικές» συνομιλίες για τον… χρηματισμό δικαστικών λειτουργών προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής αντιμετώπισης στα δικαστήρια. Η «Ρομίνα» παρενέβαινε δυναμικά όταν μέλη της σπείρας επιχειρούσαν να «ρίξουν» την ίδια ή τους συνεργούς της κρατώντας κρυφή μια κλοπή πορτοφολιού, σε μία περίπτωση είπε απειλητικά: «...Κράτησέ τους με το καλό μέχρι να έρθω εγώ…, ...Αν σας βγάλουν λεφτά καλώς, αν δε σας βγάλουν…». Χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας της, ήταν το γεγονός, ότι ενώ βρισκόταν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, όπου έδινε το παρών στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που της είχαν επιβληθεί, ταυτόχρονα προγραμμάτιζε την ώρα έναρξης και την σύνθεση της ομάδας που θα επιχειρούσε εκείνη τη μέρα.

Τα μέλη της σπείρας:

1. (επ) KOΝSTANDINI ή ΚΟΝ STADIN (ον) AMARILDO του ALBERTO και της SMETANA ή USMETANA , γεν. 12-5-1985 Αλβανία


2. ( επ ) CAMI ή TSAMI ( ον ) FATMIRA ή ANTONIA ή ROMINA του AGIM ή ANGELO ή ANGEL και της ELENI γεν . 28-6-1981 στην Αλβανία


Διάβασε τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.