Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Αποζημίωση για τις χθεσινές ζημιές στα 64 καταστήματα ζητούν οι έμποροι

Έξαλλοι οι έμποροι για τους βανδαλισμούς στην Ερμού!

«Αποκαρδιωτική» χαρακτηρίζουν οι έμποροι την σημερινή εικόνα των καταστημάτων στην Ερμού μετά τα χθεσινά έκτροπα. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης σε δήλωσή του, σχετικά με τους βανδαλισμούς στα καταστήματα της Ερμού τόνισε ότι «όποιος και αν είναι ο σκοπός μιας διαμαρτυρίας από τους συμμετέχοντες, σίγουρα δεν μπορεί να προωθείται με τέτοιου είδους πρακτικές. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά για την οικονομική επιβίωση να βρίσκουν τα καταστήματά τους σε αυτήν κατάσταση».

Επίσης, επισημαίνει ο κ. Κορκίδης, «δεν μπορεί να συγχέεται αυτού του είδους η συμπεριφορά με την όποια επίκληση ατομικών δικαιωμάτων, διότι εκ των πραγμάτων το πρώτο υπονομεύει το δεύτερο. Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε και να υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου, όπως και αυτό οφείλει να σέβεται και να προστατεύει τα δικαιώματα και την περιουσία μας. Θεωρούμε ότι δημοκρατικό δικαίωμά μας είναι και η προστασία της επαγγελματικής μας στέγης, από την οποία ζούμε εργοδότες και εργαζόμενοι και την οποία με μεγάλο κόπο και θυσίες προσπαθούμε να διατηρήσουμε».


Σε αυτή τη βάση, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ζητά, από την πολιτεία «να διασφαλίσει την τάξη στο κέντρο της πρωτεύουσας και καλούμε τους «διαμαρτυρόμενους» να επιδείξουν κοινωνική συνείδηση. Δεν φταίνε οι καταστηματάρχες σε τίποτα να είναι εξιλαστήρια θύματα όσων αποφάσισαν, για δικούς τους λόγους, να προκαλέσουν ζημιές σε συνολικά 64 καταστήματα, εκ των οποίων τα 57 είναι εμπορικά, με κόστος αρκετών χιλιάδων ευρώ, που σίγουρα δεν περισσεύουν, απαιτούνται, όμως, για να αποκατασταθούν οι ζημιές, ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους εν μέσω τουριστικής περιόδου. Η ΕΣΕΕ με σημερινή επιστολή της στα αρμόδια Υπουργεία ζητά την ενεργοποίηση του άρθρου 73 του Νόμου 3746/2009, για την αποζημίωση των καταστηματαρχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.