Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Roberto Cavalli ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

H έμπνευση για την συλλογή Roberto Cavalli του δημιουργού του Peter Dundas «άνοιξη / καλοκαίρι του 2017». 
Ένα μείγμα εμπνεύσεων και επιρροών, χρόνων και τόπων, φοράει τον κόσμο της, συνδυάζοντας διαφορετικές κουλτούρες σε ένα μίγμα που αισθάνεται πεπεισμένος τώρα και μοναδικά το Cavalli.


Το Patchwork είναι μια βασική ιδέα: ο συρραφής του υφάσματος, αλλά και των διαφορετικών εποχών και τοπίων. Η Αμερική είναι ένα βασικό σημείο εκκίνησης, εκτυπώσεις και υφάσματα των φυλών Navajo και Apache, μαζί με την κεντημένη ραφή του Nudie Cohn, μια μάδα στον Elvis και τον καρδιακό παλμό που σφύζει κάτω από κάθε συλλογή του Cavalli. Συνδυάζονται με κιμονό, αιγυπτιακά υφάσματα, στρατιώτες Buffalo, πρωτοπόρους της Βικτόριας και εκτυπώσεις από την Αφρική. Ένας ολόκληρος κόσμος του Cavalli.


Η συλλογή είναι ένα παιχνίδι αντιθέσεων. Ευγενή υφάσματα - jacquards και βελούδινα αρώματα - συνδυάζονται με denim. Η τέχνη του μίγματος είναι ζωτικής σημασίας. Κοστούμια με γοβάλα, λουκέτα και παρακμιαία, είναι δεμένα μαζί κατά μήκος των ραφών, μια άλλη μορφή συνονθύλευμα, δίνοντας έμφαση στην έξοχη εξωραϊσμό τους.

Τα χρώματα είναι ζωντανά, με χρυσό, ηλιόλουστο πορτοκαλί, ηλιόλουστες παστέλ και μπλε τζιν. Τα τελειώματα Ombré προσδίδουν πατίνα ηλικίας, ρούχων που έχουν ήδη ζήσει και ταξίδευαν.

Η διάθεση του ταξιδιώτη υπογραμμίζεται από αξεσουάρ: για μέρα, γενναιόδωρες σακούλες κυνηγών, ενώ κεντημένα βικτοριανά πορτοφόλια είναι μια λεπτή προφορά για το βράδυ. Τα κοσμήματα είναι βιοτεχνικά, αναφερόμενα σε αυτόχθονα αμερικανικά φυλετικά κοσμήματα σε συνδυασμό με τη Victoriana. Πλατφόρμα-ξύλινα τσόκαρα είναι εμπνευσμένα από το παραδοσιακό σκανδιναβικό φόρεμα, γοητευμένο με πολυτελή υφάσματα και χειροτεχνία.

Η γραμμή είναι μεγάλη, ελικοειδής, η σιλουέτα καρφίτσας Cavalli υποδηλώνεται μέσα από λεπτούς φλοιούς και φορεσιές θεάς, το δέρμα αποκαλύπτεται σαγηνευτικά μέσα από διαφανή υφάσματα και κορσέδες. Τα αρσενικά μοντέλα περπατούν παράλληλα με τα θηλυκά με την κομψότητα τους, τις ντουλάπες σε συγχρονισμό μέσω μιας πίεσης στην εξερεύνηση και την αγάπη της πολιτιστικής σύγκρουσης - της νέας φυλής ταξιδιώτη Cavalli.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.