Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τούρκοι έστησαν θρίλερ με ελικόπτερο στα Ίμια (Βίντεο)

Πώς και γιατί η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο με κατασκευασμένα επεισόδια


Μαίνεται ο «πόλεμος» στο Αιγαίο με κατασκευασμένα επεισόδια από την Άγκυρα να διοχετεύονται στα τουρκικά ΜΜΕ.

Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που συνεχίζει το ατελείωτο πινγκ-πονγκ πληροφοριών των τελευταίων ημερών, αποτελεί η "είδηση" των τουρκικών ΜΜΕ πως ελικόπτερο της τουρκικής Ακτοφυλακής κατέπεσε σε διεθνή ύδατα κοντά στα Ίμια. Αμέσως η ψευδής είδηση αναπαρήχθη και πήρε μορφή "χιονοστιβάδας" στο διαδίκτυο αλλά το Kontranews.gr σας τη μετέφερε, με πάσα επιφύλαξη, από την πρώτη στιγμή.

Πάρτε μία γεύση τί έγραψαν γνωστές ιστοσελίδες της γείτονος για το "συμβάν":




Ωστόσο, αργότερα "ανασκεύασαν" γράφοντας πως το ελικόπτερο... έκανε χαμηλή πτήση στο πλαίσιο κινητοποίησης των τουρκικών αρχών προκειμένου να αποφευχθεί η προσέγγιση ελληνικών πλοίων στην περιοχή.

Όλα ήταν σκηνοθετημένα με βίντεο που εμφάνιζε ελικόπτερο που δεν φαίνονταν που πετάει, προσθέτοντας τις ανυπόστατες πληροφορίες και σενάρια ότι δήθεν κατέπεσε στα Ιμια.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:



Πάντως, από την Αθήνα διαψεύστηκε από την πρώτη στιγμή η πτώση τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα Ιμια.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν πως υπάρχει η συνήθης – τον τελευταίο μήνα –αυξημένη αεροναυτική τουρκική δραστηριότητα, την οποία οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν.

Η «είδηση» για την πτώση του ελικοπτέρου προστίθεται σε μια σειρά ανάλογων ειδήσεων που αφορούν την τουρκική «δραστηριότητα» στην περιοχή των Ιμίων τις τελευταίες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.