Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Wikileaks: Παρέμβαση Κλίντον προς Τσίπρα, τον Ιούλιο του 2015, για την υπογραφή του μνημονίου



Τη συνδρομή του πρώην Προέδρου Μπιλ Κλίντον φέρεται να ζήτησε ο Λευκός Οίκος, τον Ιούλιο του 2015, προκειμένου να πειστεί ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρωζώνη για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει το Wikileaks, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επί Προεδρίας Κλίντον, Τζον Ποντέστα, προσεγγίζεται από την κυβέρνηση Ομπάμα προκειμένου να λειτουργήσει ως σύνδεσμος με τον πρώην Πρόεδρο. Όντως, ο Ποντέστα επικοινωνεί με το γραφείο του Μπιλ Κλίντον, με το ερώτημα εάν μπορεί να μεσολαβήσει προς την ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας. Η απάντηση της πλευράς Κλίντον είναι θετική, πλην όμως ζητά περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση αλλά και εάν αντίστοιχη «πίεση» θα ασκηθεί προς την πλευρά του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.