Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Σειρά συσκέψεων σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου – Στην ατζέντα το προσφυγικό

Σειρά άτυπων συναντήσεων και συσκέψεων έχει, από νωρίς σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, 
για την πορεία του κυβερνητικού έργου και τρέχοντα ζητήματα κυβερνητικής πολιτικής. Το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, καθώς η ατζέντα των συζητήσεων αφορά και στο προσφυφικό.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο επταήμερο, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα Παρασκευή, το πρωί, στα νησιά το βορείου Αιγαίου πέρασαν 645 μετανάστες και πρόσφυγες.

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών και προσφύγων που φτάνει στα νησιά μέσα σε μία εβδομάδα, από την εκδήλωση του τουρκικού πραξικοπήματος την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα παράλια της Τουρκίας, σε σχέση με τον έλεγχο των ροών από τις τοπικές αρχές.

Ιδιαίτερα, ας σημειωθεί, ότι από τους 645 μετανάστες και πρόσφυγες, οι 60 πέρασαν στη Σάμο, όπου οι ροές όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μηδενικές.


Σήμερα Παρασκευή στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, βρίσκονται εγκλωβισμένοι 3.836 άτομα. Στη Χίο 3.021 και στη Σάμο 1.048. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 7.905 πρόσφυγες ή μετανάστες και αυτό, παρά τις συνεχείς μετακινήσεις στην Αθήνα όσων κρίνονται από την πρωτοβάθμια επιτροπή ασύλου ότι μπορεί να τους δοθεί άσυλο.

Χθες, ο κ. Μουζάλας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να μεταφέρει 2.000 άτομα σε ειδικούς χώρους από το Νοέμβριο στην Κρήτη, μια απόφαση που αντιμετωπίζεται θετικά από τους τοπικούς φορείς.

Πηγή ΕΡΤ1, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.