Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος να ληφθεί υπόψη η αναταραχή στην Τουρκία

Nα ληφθεί υπόψη η «γεωπολιτική σημασία» της Ελλάδας στις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, λόγω και των εξελίξεων στην Τουρκία, 
ζητάει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, μέσω συνέντευξής του στους «Financial Times», δίνοντας μια «γεύση» για τον πολυεπίπεδο χαρακτήρα που έχουν όλα αυτά τα ενδοαστικά παζάρια.

«Η αναταραχή στην Τουρκία ενισχύει τη θέση της Ελλάδας για "ελάφρυνση"’ του χρέους», τιτλοφορείται η συνέντευξη που παραχώρησε ο Τζακ Λιού ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα, στην οποία εκφράζει την άποψη ότι «η Ελλάδα πρέπει να είναι άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή», προφανώς για την υλοποίηση μίας σειράς ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών εύχεται ότι η πρόσφατη αναταραχή στην Τουρκία «θα άλλαζε το κλίμα, υπό το οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους και επειδή είναι ούτως ή άλλως το σωστό να γίνει, αλλά και επειδή, σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι σε θέση γεωπολιτικής σημασίας, είναι καλή στιγμή να ενισχυθεί η δημοσιονομική της δομή». Ακόμα, σημειώνει ότι και πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας ως χώρας στη διαδρομή των προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και αλλού προς την Ευρώπη είχε ανανεώσει την έμφαση στη γεωπολιτική σημασία της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που επαναλαμβάνει είναι ότι προϋπόθεση για την όποια «ελάφρυνση» του χρέους είναι η υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων. «Πρέπει να επιδιορθώσεις τα θεμέλια για να έχεις μία ισχυρή Ελλάδα», σημειώνει, καλώντας τους Έλληνες ηγέτες να αναλάβουν μεγαλύτερη πρωτοβουλία ως προς την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, παραλλήλως με το όποιο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.