Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Αν συμφωνήσει ο Γάλλος πρόεδρος με τα αιτήματα Τσίπρα για κόκκινα δάνεια και χρέος ο πρωθυπουργός κερδίζει την παρτίδα

Στη σημερινή συνάντηση Τσίπρα – Ολάντ παίζονται πολλά για την Ελλάδα και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον Γάλλο πρόεδρο να βάλει πλάτη σε2 κυρίως βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Το πρώτο είναι το θέμα των κόκκινων δανείων στο οποίο η Ελλάδα ζητάει τα μεν οικογενειακά δάνεια να παραμείνουν στις ελληνικές τράπεζες και από τα δάνεια των ξενοδοχείων να εξαιρεθούν όσα δάνεια έγιναν κόκκινα μετά τα Capital controls και να ονομαστούν πράσινα δάνεια. Η θέση του κ. Τσίπρα θα είναι ότι αυτές οι ξενοδοχειακές μονάδες – σε Κρήτη, Χαλκιδική , Ρόδο κτλ – απέκτησαν κόκκινα δάνεια μετά την εφαρμογή των Capital controls και ότι όταν λήξει το καθεστώς των Capital controls είναι βέβαιο ότι θα αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Το δεύτερο αίτημα του κ. Τσίπρα είναι να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος την ίδια μέρα που θα κλείσει η αξιολόγηση.
Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι ο κ. Ολάντ θα δεχτεί ως δίκαια τα αιτήματα της Ελλάδας και θα τα στηρίξει στην αυριανή Σύνοδο.

Κάποια άλλη πηγή μας είπε ότι ο κ. Ολάντ θα μας στηρίξει γιατί περιμένει από εμάς να δώσουμε σε γαλλική εταιρία την ΕΥΔΑΠ της Θεσσαλονίκης.

Για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις η ελληνική πλευρά έχει δεδομένη την στήριξη της Γαλλίας γιατί όπως σας έχει γράψει το spirospero.gr το προσχέδιο Κατρούγκαλου είναι έργο Γάλλων ειδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.