Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

«Η μείωση του ΑΕΠ θα ληφθεί υπόψη στον καθορισμό των δημοσιονομικών στόχων»



Η πιθανολογούμενη μείωση του ελληνικού ΑΕΠ θα ληφθεί υπόψη όσον αφορά τον καθορισμό των δημοσιονομικών στόχων, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα παραπέμποντας σε συνέντευξη του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί στο «Έθνος».

Η κ.Αντρέεβα ανέφερε ότι το εν λόγω ζήτημα αποτελεί αντικείμενο των τρεχουσών διαβουλεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών. Ερωτηθείσα, δε, για τις σημερινές εξελίξεις μετά το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

«Αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, της 12ης Ιουλίου, τότε είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία», τονίζει στην αποκλειστική συνέντευξή του ο Μοσκοβισί. Το κείμενο του ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής και ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές στις 9 Ιουλίου είναι η κατευθυντήρια πυξίδα μας, τονίζει. Ο κ. Μοσκοβισί επισημαίνει ότι «είμαστε μαζί σ” αυτό», θέλοντας προφανώς να πει ότι είναι κοινό το εγχείρημα, κοινή η πρόκληση και κοινό το διακύβευμα, καθώς εκτιμά ότι με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και έτσι η χώρα θα στηριχτεί στις δυνάμεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.