Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας αποδέχεται τους όρους των δανειστών


Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται την τελευταία πρόταση Γιούνκερ όπως αυτή κατατέθηκε στις 28 Ιουνίου σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» 
όπως προκύπτει από την επιστολή του πρωθυπουργού προς τους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, την οποία δημοσιεύουν και οι Financial Times.

Με την δισέλιδη επιστολή η Αθήνα θα αποδεχτεί όλες τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με τον ΦΠΑ, με μία μικρή αλλαγή, την διατήρηση της ειδικής έκπτωσης 30% στα ελληνικά νησιά.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρει στην επιστολή του ότι η προσαρμογή σε ό,τι αφορά την ηλικία συνταξιοδότησης στα 67 έτη έως το 2022 θα αρχίσει από τον Οκτώβριο. Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ζητά να εξαλειφθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του 2019 σε αντίθεση με το αίτημα των δανειστών αυτό να γίνει έως το τέλος του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στη συζήτηση υπάρχει και το θέμα της νέας ρύθμισης του χρέους. Στην ελληνική πλευρά θεωρούν ότι θα υπάρχει αναφορά και ότι οι αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν από τον Οκτώβριο.

Πρόβλημα αυτή τη στιγμή φαίνεται να αποτελεί το αίτημα των δανειστών για ακύρωση του δημοψηφίσματος ή εναλλακτικά στήριξη του «Ναι» από την κυβέρνηση, κάτι το οποίο πάντως η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα πράξει σε περίπτωση συμφωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.