Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Όταν ερωτεύεται ένας άντρας γίνεται παιδί

Πώς θα καταλάβεις αν είναι ερωτευμένος μαζί σου;
Βιβλία ολόκληρα έχουν γραφτεί, περιοδικά ασχολούνται σε καθημερινή βάση. Είναι στις τοπ αναζητήσεις του google και μαραθώνιοι καφέδες με φίλους και φίλες διοργανώνονται για να αναιρέσουν την πραγματικότητα με «ίσως κι αν».

Δε σε κατηγορώ. Πολλές φορές παρερμηνεύονται τα σημάδια. Η καψούρα κι ο έρωτας διαχωρίζονται με μια πολύ λεπτή γραμμή. Η θηλυκή είναι ωμή, πρωτόγονη και κτηνώδης, ενώ ο αρσενικός, ρομαντικός, ευαίσθητος και προσεκτικός.

Δεν είναι περίεργο που οι ιδιότητες έχουν μοιραστεί ανάποδα από τον τρόπο που έχουμε στο μυαλό μας τα δύο φύλα, σε αυτά τα συναισθήματα; Είναι σοφά όμως δοσμένα έτσι για να συμπληρώνουν αυτό που λείπει στην ιδιοσυγκρασία του άλλου. Τη γυναίκα θα την καταλάβεις από την καψούρα και τον άντρα από τον έρωτα γιατί είναι κομμάτια που όταν κουμπώνουν πάνω, τους κάνουν να πηγαίνουν κόντρα στη φύση τους.

Από την άλλη, όμως, να σου πω κάτι; Γάμησε τα όλα αυτά. Η αλήθεια βρίσκεται στην καθημερινότητα που μας περιτριγυρίζει. Δες πως συμπεριφέρεται και θα καταλάβεις τι παίζει από τις κινήσεις του.

Ο άντρας σε γουστάρει όταν ζητάει προκαταρκτικά, όταν γδύνεται γρήγορα στο σεξ, όταν σε φιλάει με πάθος στο στόμα, όταν παρατάει τους φίλους του για πάρτη σου κι όταν δέχεται να σε πάει κάπου με το αμάξι. Σε γουστάρει ακόμα κι όταν κοιμάται μαζί σου.

Μην το μπερδεύεις όμως με τον έρωτα.

Ερωτευμένος είναι όταν φτιάχνεται μόνο με φιλιά. Όταν ντύνεται αργά μετά το σεξ για να χαζέψει λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω την ξαπλωμένη εικόνα σου στο κρεβάτι. Όταν προτού φύγει για την δουλειά, σε σκεπάζει μέχρι τον λαιμό με το πάπλωμα και σου χαϊδεύει τα μαλλιά λες κι είσαι πεντάχρονο.

Ερωτευμένος είναι όταν σε βάζει στον κύκλο του και κάνει το μεγάλο βήμα να σε μυήσει στις αντρικές κάφρικες ιεροτελεστίες που μοιράζεται με τους φίλους του. Όταν στον ύπνο, το χέρι παθαίνει κράμπα από την αγκαλιά που σε έχει κι όμως δε λέει να το μετακινήσει. Κι όχι μόνο αυτό αλλά κοιμάται σαν θεόστραβο οχτώ προκειμένου να μην σε ξυπνήσει.

Ξέρεις τι είναι το αμάξι για τον άντρα; Ότι για σένα το πιστολάκι. Ανεκτίμητο. Όταν φτάσει στο σημείο να σου δίνει τα κλειδιά να πας στις δουλειές σου μόνη, γνωρίζοντας ότι δεν είσαι πρότυπο οδήγησης, τότε πίστεψέ με είναι ερωτευμένος παράφορα.

Επίσης δεν είμαστε όλοι ποιητές κι ούτε διαβάζουμε στον ελεύθερο χρόνο μας Ελύτη. Πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε από ορθογραφία, ούτε από συντακτικό. Παρ'όλα αυτά όλοι μας όταν ερωτευόμαστε αποκτούμε μια ιδιαίτερη σχέση με τη γραφή.

Έτσι την επόμενη φορά που θα σου στείλει ανορθόγραφο μήνυμα, γραμμένο σε greeklish με στιχάκια που θυμίζουν Παντελίδη, κάνε τα στραβά μάτια, προσπέρασέ τα όλα και δες μόνο την ουσία και την προσπάθεια.

Θέλει να είσαι καλά μόνο όταν είσαι μαζί του. Θα βγείτε, θα πιει κάτι παραπάνω, θα αρχίσει να σου λέει όλα όσα νιώθει και θα σου αφιερώνει τραγούδια. Δεν είναι λόγια μεθυσμένα και μην τα περνάς στα ψιλά γράμματα. Οι σκέψεις που ανακατεύονται με αλκοόλ σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάντα μόνο η αλήθεια.

Κι όταν τσακώνεται μαζί σου για το φόρεμα που χώνεται προκλητικά στον κώλο σου, μη βιαστείς να τον πεις μαλάκα και καταπιεστικό. Απλά τα προσόντα σου τα θέλει μόνο για αυτόν και ναι, ζηλεύει. Αν δεν ήταν ερωτευμένος μαζί σου θα σ’άφηνε να κυκλοφορείς όπως γουστάρεις και δε θα έδινε δεκάρα σε τέτοιες λεπτομέρειες. Θα σου πέταγε ένα «καλά να περάσεις» κι έξω απ’την πόρτα.

Θα σε αφήσει να τον δεις ευάλωτο και θα παρακαλέσει να μην το παρεξηγήσεις. Θέλει να είναι ο προστάτης σου, μα θέλει να μπορεί να ακουμπήσει κι αυτός μια φορά κάπου. Όταν σου δείχνει το παιδί που κρύβει μέσα του, τότε σίγουρα έχεις κερδίσει ήδη τη θέση σου δίπλα του.

Γι’αυτό σταμάτα πια με την υπερβολή κι άσε την υπερανάλυση. Μην προσπαθείς συνέχεια να δεις αυτά που θέλεις εσύ και δώσε μεγαλύτερο βάρος σε αυτά που δείχνει αυτός. Μπες για λίγο στη θέση του και σκέψου γιατί συμπεριφέρεται έτσι. Όταν δεις μέσα από τα δικά του μάτια τις καταστάσεις, τότε θα καταφέρεις και να τον καταλάβεις.

Κάπως έτσι είναι ένας άντρας ερωτευμένος. Δεν ξέρω πως το έχεις συνδυάσει στο μυαλό σου κι αν το σενάριο έχει βεγγαλικά, νίντζα και φλεγόμενες παγόδες.

Τι περιμένεις δηλαδή; Καντάδες, μονομαχίες κάτω από το σεληνόφως και να φωνάζει το όνομα σου σκίζοντας τα ρούχα του; Αυτό δεν είναι έρωτας. Εορτασμός κινέζικης πρωτοχρονιάς είναι, που ήρθε στη ζωή σου αποκλειστικά και μόνο για λίγες παραστάσεις.

Δεν παίζει να κόψει εισιτήρια, παρά μόνο λάσπη και να φύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.