Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ανάγκη ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα




Σχεδόν ομόφωνα υπερψήφισε το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου την έκδοση ψηφίσματος, σύμφωνα με το οποίο πρέπει «να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η υλοποίηση του οδικού άξονα Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα,
γιατί αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περιφέρειας Ηπείρου», κατά τη συζήτησή του τη Δεύτερα, εκτός ημερησίας διάταξης θέματος του δρόμου Πάτρα - Πύργος.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, υπογράμμισε ότι «συνεχίζει να αποτελεί για εμάς casus belli η μη ολοκλήρωση του συνόλου του οδικού αυτού άξονα».

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος ειδικά στο οδικό τμήμα Πάτρα - Πύργος, σημείωσε ότι το έργο δεν αποτελεί παραχώρηση αλλά δημόσιο έργο, «με νόμο της Βουλής απ' τον οποίο φυγομάχησαν οι δυνάμεις του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού».

Σημείωσε ότι το έργο δεν έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, γιατί ακόμα το πρόγραμμα δεν έχει ανοίξει.

Ωστόσο, είπε ότι το έργο έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μεγάλο έργο και έχει συμφωνηθεί να αποτελέσει εμπροσθοβαρές έργο, γεγονός το οποίο συνεπάγεται, όπως επισήμανε, τη δεσμευτική υποχρέωση να ολοκληρωθεί στο εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.