Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Αυτό είναι το ψηλότερο Λούνα Παρκ του κόσμου


Πρόκειται για το High Roller του Λας Βέγκας
Φτάνει τα 168 μέτρα σε ύψος και διαθέτει 28 καμπίνες οι οποίες μπορούν να «φιλοξενήσουν» μέχρι και 40 επιβάτες

Tο High Roller του Λας Βέγκας άνοιξε τις πόρτες του την πρώτη μέρα αυτού του μήνα και αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον των τουριστών.

Περισσότερες από έξι ώρες αναμονής είχαν οι πρώτοι επισκέπτες, που κατάφεραν τελικά να δουν την πόλη από πολύ ψηλά, αφού η ρόδα φτάνει τα 168 μέτρα στο ψηλότερο σημείο της.

Ξεπερνά ακόμα και το Singapore Flyer, που αγγίζει τα 165 μέτρα, ενώ το γνωστό London Eye φαντάζει τόσο μικρό μπροστά της με τα 135 μέτρα του.

Ο Van Kim, υπάλληλος τηλεφωνικού κέντρο μιας αεροπορικής εταιρείας, περίμενε έξι ώρες για να ανέβει στη ρόδα, όμως η εμπειρία των αποζημίωσε. «Ήταν απίστευτο. Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να δεις το Strip».

Σε δεύτερη φάση και συγκρίνοντάς το με το «Stratosphere tower», που βρίσκεται σε περίπου 3 χιλιόμετρα απόσταση, πρόσθεσε: «Η θέα ήταν καλύτερη. Δεν νιώθαμε καθόλου τον αέρα».

Πολλοί ήταν και εκείνοι, βέβαια, που είπαν ότι το High Roller δεν θα διατηρήσει τη φήμη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού φήμες θέλουν τόσο την Νέα Υόρκη όσο και το Ντουμπάι να σχεδιάζουν ήδη ψηλότερες ρόδες.

Προς το παρόν, ο τροχός του Λας Βέγκας διαθέτει συνολικά 28 καμπινές, η κάθε μία από τις οποίες μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι σαράντα άτομα και εντυπωσιάζει όσους τον έχουν επισκεφθεί. Τη νύχτα φωτίζεται σε αποχρώσεις του κόκκινου, μπλε, πράσινου και μοβ και δίνει χρώμα στον σκοτεινό ουρανό.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.