Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ο Eμίρης και ο κακομοίρης Ελληνική Ταινία




Ο Εμίρης Και Ο Κακομοίρης (1964) Διάρκεια: 95'

Ηθοποιοί: Μίμης Φωτόπουλος,Γιώργος Πάντζας,Ελένη Προκοπίου,Αλέκος Λειβαδίτης,
Κούλης Στολίγκας,Βαγγέλης Σειληνός,Γιώργος Κάππης,Σταύρος Παράβας,Άρης Μαλιαγρός,Περικλής Χριστοφορίδης,Βασίλης Μαυρομμάτης,Έφη Οικονόμου,Νέλλη Παππά,Κώστας Παπαχρήστος,Φραγκούλης Φραγκούλης,Τάκης Παναγόπουλος,
Χρήστος Πατρινός,Πέτρος Λάβδας,Δημήτρης Βερώνης,Μιχάλης Μεταξάς,Γιώργος Ρούσσης,Χαράλαμπος Καράμπελας,Λεωνίδας Ιωαννίδης,Άννα Καλουτά,Γιάννης Γκιωνάκης,Νάσος Κεδράκας.

Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης
(το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη)
Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος
Μουσική: Κώστας Κλάββας
Σόλο μπουζούκι: Γιώργος Ζαμπέτας
Τραγούδι: Γιάννης Βογιατζής - Γκιουλινάρ

Υπόθεση: Τι γίνεται όταν η Γκιουλινάρ, η κατά το ήμισυ Ελληνίδα κόρη του εμίρη, από το Κεϊμπούτ - Καμπίρ ερωτεύεται τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, ένα δήθεν πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι κομπάρσος σε ταινία της Άρπα Κόλλα Φιλμ. Μπέρδεμα, όπως πολύ σωστά καταλάβατε, που γίνεται ακόμα χειρότερο όταν, λόγω συνωνυμίας με τον πραγματικό υποπλοίαρχο Βασιλόπουλο, ο αγαπημένος της Γκιουλινάρ μπαίνει στη φυλακή. Η ταινία σατιρίζει τον πλούτο που έφερε ο μαύρος χρυσός σρα Εμιράτα, αποτέλεσμα μια απολαυστική κωμωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.