Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Ο εφοπλιστής που «άλλαξε κυβικά», η Ileana Makri στη χώρα του «Emily in Paris» και το όνειρο ενός Πατριάρχη

Ο μητροπολίτης που έγινε η «σκιά» της αδελφής του

Μπορεί για κάποιους η προσωπικότητα του μητροπολίτη Χρυσόστομου (κατά κόσμον Δημήτριος Συνετός-Τιτουλάριος, Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τίτλο μητροπολίτης Δωδώνης από το 2011 και πρώην μητροπολίτης Ζακύνθου) να είναι κάπως πολύ προοδευτική και ορισμένες φορές σε κόντρα, λόγω των αντιλήψεων που έχει, ωστόσο όσοι γνωρίζουν καλά μιλούν για έναν άνθρωπο όχι μόνο βαθιά θρησκευόμενο, που υπηρετεί την ελληνική εκκλησία, αλλά και βαθιά προσηλωμένο στην αξία της οικογένειας. 
Μετά τον θάνατο του αδελφού του, Κωνσταντίνου Συνετού, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος δεν είχε άλλον στον κόσμο, παρά μόνο την αδελφή του, Ζελίκα, η οποία όμως και εκείνη καθηλώθηκε στο κρεβάτι, λόγω πολλών και σημαντικών προβλημάτων υγείας που παρουσιάστηκαν μετά τον θάνατο του αδερφού της, Κωνσταντίνου. 

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος όχι μόνο ανέλαβε τον ρόλο του ως αδελφός, πηγαίνοντάς τη στα καλύτερα νοσοκομεία και γιατρούς, αλλά περιόρισε τις δραστηριότητές του, προκειμένου να είναι πάντα δίπλα της. 
Ακόμη και όταν θέλει να βρεθεί στο αγαπημένο του νησί, την Πάτμο, για προσευχή, φροντίζει πάντα δίπλα στην αγαπημένη του αδελφή να υπάρχουν άνθρωποι εμπιστοσύνης, προκειμένου να της παρέχουν βοήθεια, ενώ, όπως μάθαμε, ακόμα και τις επισκέψεις του έχει περιορίσει το τελευταίο διάστημα στο νησί της Αποκάλυψης, προκειμένου να μην την αφήνει καθόλου μόνη της.

Όλοι γνωρίζουν την Ιλεάνα Μακρή από τα 80ies ακόμη, όταν επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα από την Αμερική και έγινε το «αντίπαλο δέος» της μοναδικής Ντέπυς Χανδρή στα μπιζού. Και μπορεί σήμερα τα μπιζού της εκκεντρικής Ντέπυς Χανδρή, που κυκλοφορούσε μεταξύ άλλων με έναν μπλε κόκκορα δεμένο με χρυσή cartier αλυσίδα στο Big Apple και στα μεγάλα πάρτι, να πωλούνται σε οίκους δημοπρασιών όπως οι Christies και οι Sothebys, ωστόσο η Ιλεάνα Μακρή, η προσωπική φίλη του Ουόρχωλ και του Μπασκιά έκανε τη δική της επιτυχημένη πορεία. 
Και μπορεί όλοι σήμερα, που δεν ήξεραν τι πάει να πει «Μαγεία», να εντυπωσιάστηκαν από τη συνεργασία της στο «Emily in Paris», η ίδια ωστόσο αντιμετωπίζει με ψυχραιμία όλη αυτή τη συνεργασία! Και γιατί θα αναρωτηθείτε κάποιοι; Μα γιατί η Ιλεάνα Μακρή έχει και εκείνη τη δική της προϊστορία που ξεκίνησε με την κατασκευή του περίφημου «ματιού» που έγινε παγκοσμίως γνωστό μέσω εκείνης, που φορέθηκε ταυτόχρονα από την Kill Bill Ούμα Θέρμαν, και στη συνέχεια από τις αδελφές Όλσεν και τη Ριάνα! Γι’ αυτό λοιπόν και όλη αυτή η μετριοπάθεια για την επιτυχία της στο «Emily in Paris».

Το όνειρο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεοδώρου του Β’
Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα, 24 του μήνα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος ο Β’, προκειμένου να μεταβεί στη γενέτειρά του, την Κρήτη. Εκεί όπως μαθαίνω θα δει μέλη της οικογένειάς του καθώς και τον αγαπημένο του ανιψιό και κατόπιν θα επιθεωρήσει μια μεγάλη έκταση που παραχωρήθηκε στο πατριαρχείο Αλεξάνδρειας από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ευγένιο. Μια έκταση που ανήκει στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, Ηρακλείου Κρήτης. Η μεγάλη κατά γενική ομολογία έκταση θα χρησιμοποιηθεί από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για λόγους οικονομικούς και στήριξης του έργου του. Καθώς μέσα σε αυτήν υπάρχουν οπωροφόρα δέντρα, κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και ελαιώνας. Ο Προκαθήμενος του πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, Πατριάρχης Θεόδωρος ο Β’, έχει ήδη κάνει σχέδια για την έκταση αυτή: παιδικές κατασκηνώσεις. Ωστόσο θέλει να δημιουργήσει και ένα κέντρο καρκίνου για παιδιά, καθώς έχει συγκινηθεί αλλά και ευαισθητοποιηθεί πάνω σε αυτόν τον τομέα. Μάλιστα, η Ακαδημία Αθηνών, θέλοντας να τον τιμήσει για όσα έχει προσφέρει αλλά και για το συνεχιζόμενο ακούραστο έργο του, θα τον τιμήσει σε μια πανηγυρική τελετή στην κεντρική αίθουσά της στις 12 και 13 Απριλίου, όπως έμαθα. Να θυμίσω δε εδώ πως δύο ιεράρχες έχουν τιμηθεί για το έργο και τη συνολική τους προσφορά από την Ακαδημία Αθηνών μέχρι σήμερα: ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος.

Ευάγγελος Πιστιόλης: «Άλλαξε κυβικά», αλλά παραμένει λάτρης του ιταλικού design
Ο εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης έγινε γνωστός στο ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι για τις γρήγορες και σημαντικές κινήσεις του στον παγκόσμιο εφοπλισμό αλλά και για τη λατρεία του στα ακριβά σπορ, ιταλικά κατά προτίμηση, αυτοκίνητα. Και μπορεί κάποτε να εισήγαγε πρώτος ανάμεσα στους έλληνες εφοπλιστές την εταιρεία του σε χρόνο ντετέ στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ωστόσο χρειάστηκε αρκετός καιρός για να «κατέβει» κυβικά σε ό,τι αφορά τις επιλογές του στην οδήγηση. Όπως λοιπόν πληροφορήθηκα, ο έλληνας εφοπλιστής έχει επιλέξει ένα SUV της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Alfa Romeo. Όχι φυσικά κάποια απλή έκδοση αλλά αυτή με το τριφύλλι στα φτερά για τις καθημερινές του μετακινήσεις. Κάτι περισσότερο ξέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.