Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Για σιδηρόδρομους και υδρογονάθρακες ενδιαφέρονται οι Κινέζοι


Παπούλιας: Συναντήσεις με Πούτιν και Τζιπίνγκ για φυσικό αέριο και επενδύσεις

Το θέμα της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου έθεσε στον πρόεδρο της ΡωσίαςΒλαντίμιρ Πούτιν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε σύντομη συνάντηση που είχαν κατά το επίσημο δείπνο για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. Ο Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε και με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκκαι, σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου, επιβεβαιώθηκε ενδιαρφέρον της Κίνας για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντησή του με τον ρώσο πρόεδρο, ο Κ. Παπούλιας επεσήμανε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να στηρίξει τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία, παρεμβαίνοντας στις διαπραγματεύσεις με την Gazprom, ώστε να παρασχεθεί η αιτούμενη έκπτωση και να αποφευχθεί ένα «αγκάθι» στις ελληνορωσικές σχέσεις με προσφυγή της ελληνικής πλευράς στη διαιτησία της Χάγης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, έθεσε το θέμα του αερίου και στην πρόεδρο της Ανω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο, η οποία υπήρξε πρέσβης στην Ελλάδα και έχει συμβάλει στην πρόοδο των ελληνορωσικών σχέσεων.

Κατά τη συνάντησή του με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ, η κινεζική πλευρά εξέφρασε συγκεκριμένο ενδιαφέρον για να αποκτήσει ελληνικά ναυπηγεία, να συμμετάσχει στις έρευνες υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ, καθώς και να προεκτείνει τη σιδηροδρομική γραμμή, που ήδη κατασκευάζεται μεταξύ Ρουμανίας - Βουλγαρίας προς τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ.

Συνομιλίες με Μπαν Κι Μουν

Στο περιθώριο της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι ο Κάρολος Παπούλιας είχε συνομιλία με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και το Κυπριακό. Ο Μπαν Κι Μουν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έκανε νύξη για την ανάγκη επιτυχούς κατάληξης της τελευταίας φάσης των συνομιλιών ώστε να υπάρξει ουσιαστική επίλυση του προβλήματος.

Ο Κάρολος Παπούλιας είχε επίσης συναντήσεις με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι, με τον οποίον συζήτησαν θέματα κοινής αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, καθώς τελευταία παρατηρείται σημαντική αύξηση της ροής παράνομων μεταναστών προς τη γειτονική χώρα...

tvkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.