Νέα σελίδα στη ζωή της έχει ανοίξει εδώ και δύο μήνες η Θεανώ Παπασπύρου,
η δεύτερη σύζυγος του Κώστα Βουτσά (με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο κόρες, τη Θεοδώρα και τη Νικολέτα) και γόνος γνωστής αθηναϊκής οικογενείας που εμπορευόταν προϊόντα ζαχαροπλαστικής.
Η κυρία Θεανώ τους τελευταίους δύο μήνες, παρά την οικονομική κρίση, δεν δίστασε να ρισκάρει ανοίγοντας ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής -και όχι μόνο- στο Ελληνικό. Η ίδια μίλησε στην «Espresso» γι' αυτό το επιχειρηματικό της βήμα που την έχει ενθουσιάσει.
Νέο ξεκίνημα
«Είναι το νέο ξεκίνημά μου στη... δεύτερη εφηβεία μου. Αν και στην αρχή οι κόρες μου, που έχουν φύγει πια στο εξωτερικό, δεν το είδαν με καλό μάτι, εγώ αποφάσισα να ασχοληθώ με τα γλυκά».
Γλυκά, αλλά και αλμυρά κεράσματα βρίσκονται καθημερινά στη βιτρίνα του καταστήματος της κυρίας Παπασπύρου, που βάζει όλο το κέφι και το μεράκι της σ' αυτή τη δουλειά. «Φτιάχνουμε γεμιστά κουλουράκια, αλλά και γεμιστά αλμυρά, ακόμη και cup cakes. Κάνουμε ακόμη γεμιστά μπισκοτάκια, μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι.
Τα τελευταία είναι μια οικογενειακή συνταγή που είχε αφήσει εποχή στην Αθήνα, καθώς όταν οι γονείς μου είχαν το εργοστάσιο στην Πειραιώς, ερχόταν κόσμος από κάθε γωνιά της πόλης για να αγοράσει τα μοναδικά μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, αλλά και τα κεράσματα της οικογένειας Παπασπύρου».
Αυτή την παράδοση συνεχίζει σήμερα η Θεανώ Παπασπύρου, μόνο που αντί να μείνει στα γλυκά επεκτάθηκε και στις αλμυρές λιχουδιές, διευρύνοντας έτσι τις παροχές του εργαστηρίου.
Οσο για το αν φοβήθηκε να κάνει αυτό το επαγγελματικό «άνοιγμα» εν μέσω κρίσης, όταν μάλιστα πολλές επιχειρήσεις βάζουν «λουκέτο», εκείνη απαντάει: «Ολοι μου λένε πως είμαι τρελή που το έκανα, αλλά εγώ είχα ήδη τα μηχανήματα από το εργοστάσιο που λειτουργούσε σαράντα χρόνια στην Πειραιώς. Επειδή λοιπόν καθόμουν, αποφάσισα να τα χρησιμοποιήσω και να ξεκινήσω αυτή τη δουλειά. Δεν ξέρω πώς θα πάει. Το να παράγεις είναι κάτι δημιουργικό και μου αρέσει» λέει με κέφι η κυρία Παπασπύρου.
Η κυρία Θεανώ τους τελευταίους δύο μήνες, παρά την οικονομική κρίση, δεν δίστασε να ρισκάρει ανοίγοντας ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής -και όχι μόνο- στο Ελληνικό. Η ίδια μίλησε στην «Espresso» γι' αυτό το επιχειρηματικό της βήμα που την έχει ενθουσιάσει.
Νέο ξεκίνημα
«Είναι το νέο ξεκίνημά μου στη... δεύτερη εφηβεία μου. Αν και στην αρχή οι κόρες μου, που έχουν φύγει πια στο εξωτερικό, δεν το είδαν με καλό μάτι, εγώ αποφάσισα να ασχοληθώ με τα γλυκά».
Γλυκά, αλλά και αλμυρά κεράσματα βρίσκονται καθημερινά στη βιτρίνα του καταστήματος της κυρίας Παπασπύρου, που βάζει όλο το κέφι και το μεράκι της σ' αυτή τη δουλειά. «Φτιάχνουμε γεμιστά κουλουράκια, αλλά και γεμιστά αλμυρά, ακόμη και cup cakes. Κάνουμε ακόμη γεμιστά μπισκοτάκια, μελομακάρονα γεμιστά με καρύδι.
Τα τελευταία είναι μια οικογενειακή συνταγή που είχε αφήσει εποχή στην Αθήνα, καθώς όταν οι γονείς μου είχαν το εργοστάσιο στην Πειραιώς, ερχόταν κόσμος από κάθε γωνιά της πόλης για να αγοράσει τα μοναδικά μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, αλλά και τα κεράσματα της οικογένειας Παπασπύρου».
Αυτή την παράδοση συνεχίζει σήμερα η Θεανώ Παπασπύρου, μόνο που αντί να μείνει στα γλυκά επεκτάθηκε και στις αλμυρές λιχουδιές, διευρύνοντας έτσι τις παροχές του εργαστηρίου.
Οσο για το αν φοβήθηκε να κάνει αυτό το επαγγελματικό «άνοιγμα» εν μέσω κρίσης, όταν μάλιστα πολλές επιχειρήσεις βάζουν «λουκέτο», εκείνη απαντάει: «Ολοι μου λένε πως είμαι τρελή που το έκανα, αλλά εγώ είχα ήδη τα μηχανήματα από το εργοστάσιο που λειτουργούσε σαράντα χρόνια στην Πειραιώς. Επειδή λοιπόν καθόμουν, αποφάσισα να τα χρησιμοποιήσω και να ξεκινήσω αυτή τη δουλειά. Δεν ξέρω πώς θα πάει. Το να παράγεις είναι κάτι δημιουργικό και μου αρέσει» λέει με κέφι η κυρία Παπασπύρου.
Με τις κόρες της Θεοδώρα και Νικολέτα. |
espressonews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.