Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Θέλουν «βεντέτα» – Φόβοι για δύο μεγάλα χτυπήματα σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία 
μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά.

Το κλίμα είναι ήδη τεταμένο σε όλη την χώρα και αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό ξέσπασαν επεισόδια σε διάφορες περιοχές κατά την διάρκεια των πολλών αντιφασιστικών διαδηλώσεων που οργανώθηκαν. Ωστόσο στο επιτελείο της Αστυνομίας δεν φαίνεται να ανησυχούν για τις διαδηλώσεις, αλλά για τυχόν ξέσπασμα «βεντέντας», όμοιες με εκείνες που χαρακτήριζαν την Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οργανώσεις που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό και αντιφασιστικό χώρο έχουν ξεκινήσει ήδη τις ετοιμασίες για να εκδικηθούν για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα. «Υπάρχουν αριστεροί που θέλουν να κάνουν ακτιβιστικό ‘come back’», λένε πηγές μέσα από την Αστυνομία προκειμένου να μην επιτρέψουν στην Χρυσή Αυγή να κερδίσει την λεγόμενη μάχη του πεζοδρομίου.

Το κλίμα μεταξύ των δύο ομάδων δεν είναι το καλύτερο καθώς εδώ και πολλούς μήνες υπάρχουν ακτιβιστικές ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου που επιδιώκουν την κατά μέτωπο επίθεση με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, κάνοντας και αυτοί τις δικές τους μηχανοκίνητες περιπολίες στους δρόμους.

Τελευταίο παράδειγμα η επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Καβάλα όπου άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες, σπάζοντας την τζαμαρία της πόρτας, ενώ στη συνέχεια ανέτρεψαν έναν κάδο απορριμμάτων και του έβαλαν φωτιά.

Πηγές μέσα από την Αστυνομία τονίζουν πως το ενδεχόμενο come back δεν θα έχει να κάνει με «ραντεβού», αλλά με δύο δυνατά χτυπήματα κατά της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα εκτιμάται πως το ενδεχόμενο χτύπημα θα έχει στόχο να χυθεί αίμα και από την αντίθετη πλευρά. Τα χτυπήματα θα είναι πιθανόν βομβιστικά, σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην Αττική.

Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν πολλά για τις εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή καθώς το τελευταίο πράγμα που θέλει αυτήν την περίοδο η Αστυνομία είναι να δει τους δρόμους της Αθήνας αλλά και όλης της χώρας να βυθίζονται στο σκοτάδι των μαχών μεταξύ ακραίων ομάδων που αποζητούν μόνο το αίμα.


koolnews.gr
Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.