Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Χιόνια: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη, λόγω κακοκαιρίας

Συνεχής ενημέρωση - Δείτε αναλυτικά σε ποιους δήμους της Αττικής δεν θα χτυπήσει ούτε αύριο το κουδούνι  -  
Κλειστά αρκετά σχολεία και στη Βόρεια Ελλάδα - Σε ποιες περιοχές τα μαθήματα θα αρχίσουν αργότερα


Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο αρκετά σχολεία της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές αναμένεται μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης να λάβουν τις αποφάσεις τους για το αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους, λαμβάνοντας υπόψη τους τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το χιόνι και τον παγετό που υπάρχει στους δρόμους, αλλά και πιθανές ελλείψεις σε πετρέλαιο για τη λειτουργία των καλοριφέρ.

Μέσα στην ημέρα θα υπάρχει στο protothema συνεχής ενημέρωση για το ποιοι δήμοι θα αποφασίσουν να μην λειτουργήσουν την Τετάρτη οι σχολικές τους μονάδες, λόγω της κακοκαιρίας. Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση από τους Δήμους στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα. Σημειώνεται πάντως, ότι λόγω πληθώρας επισκέψεων η σελίδα δεν είναι εύκολα προσβάσιμη. 

Μέχρι και αυτή την ώρα, λοιπόν, λόγω της κακοκαιρίας, αύριο Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων Μαραθώνος, Διονύσου, 
Ωρωπού. Στον Ωρωπό, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης, και τα σχολεία στους δήμους Φαρσάλων, Κασσάνδρας, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Γρεβενών, Βόλβης, Χαλκίδας, Τανάγρας, Καστοριάς και Δομοκού.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο δήμο Λαγκαδά, λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού που επικρατεί στον και για την ασφάλεια των μαθητών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου λόγω του πολύ ισχυρού παγετού και της πρόβλεψης για νέα χιονόπτωση.

Από τον δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής ανακοινώθηκε πως αύριο Τετάρτη η προσέλευση των μαθητών μπορεί να γίνεται έως τις 9:30 το πρωί, λόγω του παγετού στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων. Μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία της παραλιακής ζώνης του δήμου (Όλυνθος, Γερακινή Καλύβες, Ορμύλια, Μεταμόρφωση).

Λόγω της παρατεινόμενης κακοκαιρίας κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον δήμο Κατερίνης.

Στον δήμο Έδεσσας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, αντίθετα κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της πόλης.


Στην Αράχωβα κανένα σχολείο δεν θα λειτουργήσει. Στο Δίστομο όλα τα σχολεία θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 10.00 εκτός του νηπιαγωγείου που θα μείνει κλειστό. Κλειστό θα παραμείνει και το νηπιαγωγείο στο Στείρι. Κανονικά θα γίνουν τα μαθήματα στα σχολεία της Αντίκυρας και της παραλίας Άσπρων Σπιτιών.

Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην Ανατολική Αττική, θα υπάρξει αλλαγή ωραρίου έναρξης μαθημάτων στα σχολεία για αύριο Τετάρτη και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος, όπου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10:00 π.μ..

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και στον Δήμο Πεντέλης. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου.

Στον Δήμο Χαλανδρίου η έναρξη των μαθημάτων και η έναρξη λειτουργίας παιδικών σταθμών του δήμου είναι προγραμματισμένες για τις 10:00 π.μ. 

Στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού - η έναρξη των μαθημάτων είναι προγραμματισμένη στις 10:00 π.μ., ενώ οι παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία των δήμων Ελασσόνας, ενώ στο δήμο Τεμπών κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Καλλιπεύκης, Αιγάνης και Αμπελακίων, καθώς επίσης και τα νηπιαγωγεία Αμπελακίων και Αιγάνης. Τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους του νομού θα λειτουργήσουν κανονικά.


Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών και στον Δήμο Άνδρου για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.