Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Νέο σενάριο από «ΤΑ ΝΕΑ»: Γλιτώνουν μόνο οι χαμηλές συντάξεις τη μείωση

Στο EuroWorking Group της Πέμπτης το ζήτημα των συντάξεων θα εξεταστεί ενόψει του Eurogroup 19ης Νοεμβρίου.


Ένα νέο σενάριο στο θέμα των συντάξεων έρχεται στο φως της δημοσιότητας, το οποίο περιγράφει τον τρόπο που θα  διασωθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι από τις περικοπές από 1ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το επικρατέστερο σενάριο μετά και την συνάντηση του Αλέξη Τσίπα με τον Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο είναι να εφαρμοστεί η μείωση μόνο για τις υψηλές συντάξεις αλλά να μην περικοπούν οι χαμηλές συντάξεις. 

Ταυτόχρονα, όμως, η γερμανική πλευρά θα επιμείνει να μειωθούν ο ΕΝΦΙΑ και το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών προκειμένου να ανατραφοδοτηθεί η αναθέρμανση της οικονομίας.

Στο EuroWorking Group της Πέμπτης το ζήτημα των συντάξεων θα εξεταστεί ενόψει του Eurogroup 19ης Νοεμβρίου, το οποίο η Αθήνα επιθυμεί να είναι καταληκτικό για τις αποφάσεις.
Καμία αναφορά στο θέμα των συντάξεων δεν έκανε πάντως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μετά την συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό το Σάββατο.

Σολτς για Τσίπρα: Είχαμε μια καλή ανταλλαγή απόψεων
«Είχαμε πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και για αυτό έχουμε μεγάλη ευθύνη», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο.

Όπως δήλωσε ο κ. Σολτς, με τον πρωθυπουργό είχαν καλή ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, «για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε προκειμένου να έχουμε καλή εξέλιξη για τους πολίτες μας».

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.