Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Η διασημότερη Κινέζα ηθοποιός αγνοείται – Μυστήριο με την εξαφάνισή της



Το 2015, το περιοδικό TIME είχε χαρακτηρίσει την Φαν Μπινγκμπίνγκ ως την «πιο διάσημη Κινέζα ηθοποιό». 

Σήμερα, η Κινέζα σταρ απασχολεί τον παγκόσμιο Τύπο με τη μυστηριώδη εξαφάνισή της. Τα ίχνη της αγνοούνται από τον περασμένο Ιούνιο και πολλοί εικάζουν πως η εξαφάνισή της σχετίζεται με μία υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκεται.



Η 37χρονη Φαν Μπινγκμπίνγκ, είναι γνωστή και δημοφιλής και στο Χόλιγουντ, καθώς έχει παίξει και σε μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες, όπως το «X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος» (2014). 

Το όμορφο πρόσωπό της έχει εμφανιστεί και μαγνητίσει σε πολλές διαφημίσεις, ενώ έχει υπάρξει και η Μούσα πολυτελών οίκων μόδας όπως του Cartier και του Louis Vuitton. 

Το 2015, το περιοδικό «Time» την ανέδειξε ως την «πιο διάσημη ηθοποιό της Κίνας», με τίτλο «Πώς η Κίνα σκοπεύει να κατακτήσει το Χόλιγουντ». 

Η  κινέζα σταρ είχε εξαφανιστεί μετά την επίσκεψή της σε νοσοκομείο παίδων στο Θιβέτ. Τότε και εκεί, ήταν η τελευταία καταγεγραμμένη εμφάνισή της. 

Αρθρο του κρατικού δικτύου «Securities Daily» -το οποίο αργότερα αποσύρθηκε- με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου 2018 αναφέρει ότι η Φαν είχε «τεθεί υπό έλεγχο και για την υπόθεσή της θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη». 

Δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής επίσημες δηλώσεις για το πού μπορεί να βρίσκεται, ή αν τις έχουν απαγγελθεί επίσημες κατηγορίες. Ωστόσο, σε μία χώρα όπου οι κορυφαίες προσωπικότητες αναγκάζονται να διατηρούν ένα χαμηλό δημόσιο προφίλ για να μην «προκαλούν» την κινεζική κυβέρνηση, πολλοί είναι εκείνοι που βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα και βάζουν τα χειρότερα με το μυαλό τους.

 «Αν είστε δισεκατομμυριούχος, τότε αυτό είναι κάτι που προφανώς μπορείτε να απολαύσετε ως ένα βαθμό, αλλά πρέπει να είστε πολύ, πολύ προσεκτικοί έτσι ώστε να μην περάσετε οποιαδήποτε κόκκινη γραμμή προκαλώντας το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα», δήλωσε στο CNN ο Φέργκους Ράιαν, αναλυτής του κυβερνοχώρου στο Ινστιτούτο Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας. 



Οπως αναφέρει το CNN, η Φαν μπήκε στο μάτι των κινεζικών Αρχών όταν διέρρευσαν υποτιθέμενα αντίγραφα ενός συμβολαίου στα social media της Κίνας στα τέλη Μαϊου του 2018. 

Η διάσημη ηθοποιός φέρεται να είχε δυο συμβόλαια: ένα για φορολογικούς σκοπούς που έδειχνε ότι της είχε καταβληθεί 1,5 εκατομμύριο δολάρια κι ένα ξεχωριστό ιδιωτικό συμβόλαιο έναντι 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Τα συμβόλαια «ying yang» (διπλής… όψεως) είναι μία μορφή φοροδιαφυγής στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Το πρώτο συμβόλαιο κατατίθεται στις Αρχές ενώ το δεύτερο «προφυλάσσει» το αφορολόγητο εισόδημα. 

Ο άνθρωπος που κατέδωσε τη Φαν είναι ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής στην Κίνα, Κούι Γιανγκγιουάν, ο οποίος της ζήτησε συγγνώμη τον Ιούνιο, ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι ήταν ανένδοτες και θα θα ερευνούσαν ενδελεχώς τέτοιες υποθέσεις φοροδιαφυγής στην κινηματογραφική βιομηχανία της χώρας. 

Οι συνεργάτες της κινέζας ηθοποιού διέψευσαν κατηγορηματικά την ανάμειξή της σε τέτοια συμβόλαια, όμως λίγες ημέρες μετά η Φαν εξαφανίστηκε. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.