Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Δύο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική


Τα κουνούπια «κάνουν πάρτι» και άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους…

Δύο άτομα άνω των 80 ετών, κάτοικοι αστικών περιοχών της Δυτικής Αττικής, είναι τα πρώτα θύματα για τη φετινή περίοδο του ιού του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Έως χθες, ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου που έχει δηλωθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τις αρχές του καλοκαιριού ανέρχεται σε 55.

Δώδεκα ασθενείς νοσηλεύονταν, χθες, σε νοσοκομεία, καθώς είχαν εμφανίσει συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Εξ αυτών οι τέσσερις νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σημειώνεται, πως πριν λίγες μέρες ο Ιατρικός Σύλλογος έκανε λόγο για "εγκληματική ολιγωρία της Περιφέρειας στην καταπολέμηση των κουνουπιών" και όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: 
"Σύμφωνα με τους εξειδικευμένους επιστήμονες, με τους οποίους επικοινώνησε ο ΙΣΑ, τα χρήματα που έχουν διαταθεί, καθιστούν αδύνατη την καταπολέμηση του πληθυσμού των κουνουπιών, με αποτέλεσμα η Αττική να έχει μείνει για άλλη μια χρονιά αθωράκιστη, απέναντι στον ιό του Δυτικού Νείλου και στις άλλες σοβαρές ασθένειες που προκαλούν τα κουνούπια".
Εξάλλου, δεύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αριθμό κρουσμάτων ιού του Δυτικού Νείλου είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. 

Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας προειδοποιεί ότι αναμένεται εμφάνιση και άλλων κρουσμάτων της λοίμωξης, σε γνωστές και σε νέες περιοχές, κατά το προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται, πως ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται στους ανθρώπους κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών που μολύνονται από μολυσμένα πτηνά.

Το 75-80% των ατόμων που μολύνονται δεν εκδηλώνουν καθόλου συμπτώματα, περίπου 20-25% εμφανίζουν ήπια αυτοπεριοριζόμενη ιογενή νόσο, και λιγότερο από 1% των ατόμων που μολύνονται εμφανίζουν πιο σοβαρή νόσο, εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα. Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία ή εμβόλιο για τον ιό για ανθρώπους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.