Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

Ιθαγένεια – Εξπρές σε 800.000 αλλοδαπούς. Εκλογικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ υποπτεύονται στην αντιπολίτευσηΔυνατότητα απόκτησης της Ελληνικής ιθαγένειας με διαδικασίες-εξπρές προφέρει σε 800 χιλιάδες αλλοδαπούς που βρίσκονται νομίμως στην Ελλάδα, σχέδιο νόμου που θα καταθέσει εντός την ημερών στη Βουλή ο Υπουργός των Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Ο χρόνος απονομής της Ελληνικής ιθαγένειας μειώνεται από 6 (που ισχύει σήμερα) σε μόλις 3 χρόνια!. Μάλιστα, το πολυπόθητο χαρτί θα λαμβάνεται, αφού οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί λάβουν μέρος σε ένα τεστ γνώσεων, που γίνεται πλέον πανεύκολο. Θα πρέπει να απαντήσουν γραπτώς σε 20 ερωτήσεις, τις οποίες θα επιλέξουν από ένα σύνολο 30 ερωτημάτων. Θα υπάρχουν επίσης και προφορικές εξετάσεις.

Οι 30 εύκολες ερωτήσεις θα επιλέγονται τυχαίως, την ημέρα των εξετάσεων, από τράπεζα θεμάτων, στην οποία θα υπάρχουν συνολικά 300 ερωτήσεις.

Για να καταλάβει κανείς πόσο εύκολη θα γίνει η όλη διαδικασία, αρκεί να λάβει υπόψη του ότι όλες οι απαντήσεις και στις 300 ερωτήσεις θα έχουν δοθεί εκ των προτέρων από το υπουργείο στους ενδιαφερομένους!

Οι πρώτες πληροφορίες, που έχουν διαρρεύσει για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν προκαλέσει έντονες ανησυχίες σε ορισμένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θεωρούν ότι πίσω από τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις κρύβονται εκλογικές σκοπιμότητες της Κυβέρνησης και η πρόθεσή της να υφαρπάσει την ψήφο των αλλοδαπών.

Και να σημειωθεί δε ότι το έσοδο που θα εισπράξει η ελληνική κυβέρνηση από το συγκεκριμένο γεγονός θα είναι αρκετά μεγάλο 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.