Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Πόσο «αθώο» είναι το σουβλάκι;



«Δεν πεινάω πολύ, θα φάω ένα σουβλάκι», 
έχετε σίγουρα πει πολλές φορές, υποθέτοντας λανθασμένα, πως θα ικανοποιήσετε το στομάχι σας με τις λιγότερες δυνατές θερμίδες.


Αγαπημένη τροφή μας τα πατροπαράδοτα σουβλάκια, καθώς φαίνεται, πως το εν λόγω φαγητό είναι καταγεγραμμένο στο ελληνικό DNA…Όλοι κατηγορούν το σουβλάκι για βόμβα θερμίδων.. όμως μην ρίχνετε το φταίξιμο στο σουβλάκι, δεν είναι τόσο ένοχο όσο νομίζουμε. 



Το φταίξιμο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως οι ιδιοκτήτες στα σουβλατζίδικα τυλίγουν στην πίτα γενναίες δόσεις λίπους κάνοντας έτσι οικονομία στην ποιότητα με στόχο να αυξήσουν τα έσοδά τους. 

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια τεράστια θερμιδική ψαλίδα από σουβλάκι σε σουβλάκι, αφού η τιμή έναρξης δεν ξεπερνά τις 300 θερμίδες μπορεί όμως να «εκτιναχτεί» και στις 710. «Αυτό συμβαίνει όταν γεμίζουμε τη βουτηγμένη στο λάδι πίτα με πατάτες, γύρο, και σος- πλούσιες πηγές λιπαρών. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως σε 15 γραμμάρια λίπους- όσο δηλαδή χωράει σε ένα κουτάλι- αντιστοιχούν 135 θερμίδες» 

Η επιλογή μας από πού θα φάμε το σουβλάκι και τι θα επιλέξουμε να έχει μέσα είναι αυτό που θα καθορίσει και το πόσο «αθώο» είναι ένα πίτα από όλα...


Για αυτό όλα στα κάρβουνα 








Μαρλού Ξηνταριανού 07 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.