Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Έτσι δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών που είχε γίνει φόβος και τρόμος στα νότια προάστια – Οι απειλές και οι άγριοι ξυλοδαρμοί

Επτά συλλήψεις, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τρία άτομα της συμμορίας

Φόβος και τρόμος στα νότια προάστια της Αττικής επιχειρούσε να γίνει μία εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τουλάχιστον 10 ποινικούς, που δεν δίσταζε να απειλεί, να εκβιάζει και να χτυπάει άγρια ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών προχώρησε σε συνολικά επτά συλλήψεις (σ.σ. όλοι τους ηλικίας από 31 έως 40 ετών), ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τρία άτομα της συμμορίας, με τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία να είναι Έλληνες, Αλβανοί και Ιρακινοί. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας παρείχαν «προστασία» σε τουλάχιστον 9 καταστήματα στα νότια προάστια, όπου εκβιαστικά απαιτούσαν χρήματα, διαφορετικά προχωρούσαν σε άγριους ξυλοδαρμούς των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων και υπαλλήλων ενώ προκαλούσαν και μεγάλες ζημιές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όταν στις 26/5/2023, 11 μέλη της οργάνωσης, με συγκεκριμένους ρόλους ο καθένας, πήγαν σε κατάστημα – μπαρ, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αργυρούπολη, που μόλις είχε ανοίξει. Μόνο και μόνο με την παρουσία τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προκάλεσαν τρόμο τόσο στον ιδιοκτήτη όσο και στα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί. Το φερόμενο αρχηγικό μέλος, πλησίασε τον ιδιοκτήτη και κατά πληροφορίες του ζήτησε εκβιαστικά το ποσό των 200 ευρώ κάθε μήνα για την «παροχή προστασίας», με την πάροδο δύο μηνών λειτουργίας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα μέλη της συμμορίας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προχώρησαν σε τουλάχιστον 10 επιθέσεις από τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ η δράση της εγκληματικής ομάδας φέρεται να ξεκινάει στις αρχές του 2021.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 17/9/2022, περί τις 14:30 το μεσημέρι πέντε από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και αλλοιώνοντας και τα χαρακτηριστικά των οχημάτων τους, πήγαν σε κεντρικό κατάστημα εστίασης της Γλυφάδας στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου ξυλοκοπώντας άγρια τον ιδιοκτήτη προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες. Μαζί με τον ιδιοκτήτη χτύπησαν και έναν υπάλληλο ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο εσωτερικό του καταστήματος.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η προανακριτική έρευνα για τη δράση των συγκεκριμένων ατόμων συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.