Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Εκλογές: Στο ραντάρ της Νέας Δημοκρατίας οι διαρροές στα δεξιά

Ψηλά στην ατζέντα οικονομία και ασφάλεια

Σε «επιχείρηση» αποκωδικοποίησης του εκλογικού σώματος που αλλάζει διαρκώς χαρακτηριστικά επιδίδεται το γαλάζιο κομματικό επιτελείο με τον πρωθυπουργό να ανάγει ψηλά στην προεκλογική του ατζέντα τα θέματα της οικονομίας και της ασφάλειας, τραβώντας διαχωριστική γραμμή από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία – όπως τονίζει- χαρακτηρίζεται από ένδεια προτάσεων και στα δύο αυτά πεδία σημαντικού ενδιαφέροντος. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου μελετούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δεύτερου γύρου των δημοσκοπήσεων μετά τα Τέμπη που δείχνουν αργή αλλά σταδιακή μετακίνηση μέρους των ψηφοφόρων που είχαν μετακινηθεί προς τη γκρίζα ζώνη και πλέον επαναπατρίζονται στη γαλάζια παράταξη.

Στο νέο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει πως «σε 4 χρόνια η Ελλάδα πέτυχε ισχυρή ανάπτυξη, προσέλκυσε επενδύσεις, μείωσε την ανεργία, αύξησε τον κατώτατο μισθό, αναγέννησε τη ναυπηγική της βιομηχανία» θέτοντας τις βάσεις για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον, ενώ σήμερα συναντάται στις 10.00 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου με τον οποίο αναμένεται να συζητήσουν για τις σταθερές οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, με ανάπτυξη πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης στο 5,5% του ΑΕΠ το 2022 και πληθωρισμό μεταξύ των χαμηλότερων στη ζώνη του ευρώ. Δύο ώρες μετά στις 12.00 ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική ανθεκτικότητα – πρόοδος – προοπτική», η οποία διοργανώνεται από το υπουργείο Οικονομικών στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

«Ο Έβρος μας ενώνει και μας δυναμώνει»
Το θέμα της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο και η μεταναστευτική πολιτική συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός με την παρουσία του την περασμένη Παρασκευή στην υπογραφή της σύμβασης επέκτασης 35 χλμ του φράχτη επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα στους πατριώτες που αμφιταλαντεύονται και «κοιτάζουν» πιο δεξιά, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει σταθερή εξωτερική πολιτική, θωρακίζει τα σύνορα της πατρίδας, σώζοντας ταυτόχρονα χιλιάδες αθώους ανθρώπους, που οι δουλέμποροι εκμεταλλεύονται. «Η προστασία των συνόρων μας αποτελεί κορυφαία εθνική επιλογή» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνοντας το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα και καλώντας τον να απαντήσει αν συνεχίζει να υποστηρίζει ότι τα σύνορα πρέπει να είναι αφύλακτα και η χώρα ξέφραγο αμπέλι.

Στο ραντάρ οι διαρροές προς τα δεξιά
Ο γαλάζιος διακηρυγμένος στόχος της αυτοδυναμίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου στη λογική της ισχυρής και σταθερής κυβέρνησης απαιτεί μελετημένες κινήσεις από το πρωθυπουργικό επιτελείο με στόχο την ανακοπή των διαρροών προς τα δεξιά αλλά και τη μεγαλύτερη διείσδυση στον κεντρώο χώρο. Ένα θετικό στοιχείο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι σύμφωνα με την έρευνα της Metron (mega), όπου η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 11,6%, ο ένας στους τέσσερις (24%) προέρχεται από τη ΝΔ, το 6% από ΣΥΡΙΖΑ, άλλο 6% από ΠΑΣΟΚ. Πρόθεση του γαλάζιου επιτελείου είναι να μπει φρένο στις ακροδεξιές δυνάμεις για αυτό και ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε πρόσφατα σε ορισμένους ψηφοφόρους που μπορεί να «αλληθωρίζουν» προς διάφορα κόμματα ή κομματίδια ή σχήματα που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας τους να αναλογιστούν ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες στην πράξη, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση στήριξε την Εθνική Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύοντας σημαντικά το ελληνικό οπλοστάσιο με νέες αμυντικές συμφωνίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.