Σάββατο 8 Απριλίου 2023

«Καμπανάκι» από το ΔΝΤ: Ο ρυθμός της παγκόσμιας ανάπτυξης θα παραμείνει ο χαμηλότερος εδώ και 30 χρόνια



Είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο

Το ΔΝΤ προειδοποιεί για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας τονίζοντας πως ο ρυθμός ανάπτυξης για τα επόμενα πέντε χρόνια θα βρίσκεται στο 3%, κάτι που σημαίνει πως είναι ο χαμηλότερος εδώ και 30 χρόνια.

Όπως αναφέρει η washingtonpost.com, η γενική διευθύντρια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε πως η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2022 μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ, από 6,1% σε 3,4%, από έτος σε έτος, λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και των ευρειών συνεπειών του.

«Η επιβράδυνση συνεχίστηκε φέτος. Παρά τις εκπληκτικά ανθεκτικές αγορές εργασίας και τις καταναλωτικές δαπάνες στις περισσότερες προηγμένες οικονομίες και την άνοδο από το άνοιγμα της Κίνας», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, το ΔΝΤ σημείωσε πως η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνεται στις ΗΠΑ και τη ζώνη του ευρώ, όπου τα υψηλότερα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών επιβαρύνουν τη ζήτηση, προσθέτοντας ότι περίπου το 90% των προηγμένων οικονομιών «προβλέπεται να δουν μείωση του ρυθμού ανάπτυξής τους φέτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.