Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Τα «όπλα» της ΝΔ ένα μήνα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Τα «όπλα» της ΝΔ ένα μήνα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Ημικρή ανάπαυλα για τις ημέρες του Πάσχα φτάνει στο τέλος της και τα κομματικά επιτελεία γνωρίζουν πια ότι ο καθαρός χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι ένας μήνας και κάτι.
Για τον λόγο αυτό εκτός από την πόλωση και τις σκληρές μάχες που θα δούμε το επόμενο διάστημα, με χτυπήματα και κάτω από την ζώνη αν χρειαστεί, τα κομματικά επιτελεία θα χρησιμοποιήσουν και άλλα «όπλα» όπως τον προγραμματικό λόγο για θέματα που απασχολούν τους πολίτες όπως η οικονομία, η ασφάλεια, η δικαιοσύνη αλλά και η μεσαία τάξη.

Η ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr προγραμματίζει την πρώτη προεκλογική της εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό της πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία στις 26 Απριλίου, με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ο κεντρικός ομιλητής ενώ θα τον πλαισιώνουν και πρόσωπα που έχουν εργαστεί για την κατάρτισή του όλο αυτό το διάστημα. Ο Άκης Σκέρτσος, ο γ.γ. Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, ο γραμματέας Προγράμματος, Χάρης Θεοχάρης θα βρίσκονται στο πλευρό του για να αναδείξουν όσα σχεδιάζει το κυβερνών κόμμα για τα επόμενα 4 χρόνια αν λάβει εντολή να κυβερνήσει και πάλι.

Τα βασικά τρωτά του ΣΥΡΙΖΑ
Στην οδό Πειραιώς γνωρίζουν καλά ότι στον τομέα της οικονομίας ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει κατά κράτος και αυτό θα τονιστεί πολλές φορές κατά την διάρκεια της προεκλογικής μάχης.

Ο απολογισμός που κάνει η ΝΔ για τα 4 τελευταία χρόνια έχει μόνο θετικά ειδικά όσον αφορά στο θέμα των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει. Και μάλιστα, εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων που καθιστούσαν πιο δύσκολη την υλοποίηση τους.

Πλέον, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ισχυρά και σταθερά. Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές διαμορφώνονται σε ιστορικά υψηλά. Η ανεργία συρρικνώνεται. Τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια των πιστωτικών ιδρυμάτων κινούνται σε μονοψήφιο ποσοστό του συνόλου των δανείων, ενώ οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί σημαντικά. Μειώθηκαν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, αυξήθηκαν συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός 3 φορές. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αντίθετα, η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ άφησε πίσω της μόνο φόρους, μειώσεις συντάξεων και φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. «Αν ο κ. Τσίπρας επιχειρήσει να εφαρμόσει έστω κι ένα μέρος όσων έχει εξαγγείλει η χώρα θα ξαναβρεθεί αμέσως σε νέο μνημόνιο. Αυτά τα οποία έχει εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας πολύ απλά δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν σήμερα από μια χώρα, η οποία βρίσκεται στην ευρωζώνη και η οποία πρέπει να συμμορφωθεί με δημοσιονομικούς κανόνες. Θα μας οδηγούσε με νομοτελειακή βεβαιότητα σε 4ο Μνημόνιο η εφαρμογή αυτών των μέτρων», τονίζει με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στην δικαιοσύνη στη ΝΔ επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα σκοτεινό σχέδιο το οποίο θα θέσει άμεσα σε εφαρμογή αν τυχόν έρθει στην εξουσία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του πιστεύουν σε μια δικαιοσύνη την οποία θα ελέγχουν και το έχουν πει ευθέως πολλές φορές στο παρελθόν», λέει κυβερνητικός αξιωματούχος και θυμίζει τις δηλώσεις Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας.

Επίσης, θα θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι μιλά για δικαιοσύνη ο Αλέξης Τσίπρας ενώ την ίδια ώρα έχει δίπλα του τους κ. Νίκο Παππά και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αμετάκλητα καταδικασμένους από την Δικαιοσύνη. Μάλιστα, ο κ. Παππάς είναι ξανά στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το «χαρτί» της ασφάλειας μέσα και έξω
Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά ότι εκτός από την οικονομία, σημαντικό ρόλο παίζει και το θέμα της ασφάλειας τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Και εδώ η σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι συντριπτικά υπέρ της ΝΔ.

Στο εσωτερικό τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι βασικοί δείκτες εγκληματικότητας παρουσιάζουν μείωση τους πρώτους 9 μήνες του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο των ετών 2015 έως 2019.

Ειδικότερα, σε σύγκριση με τα 9μηνα των ετών 2015 έως 2019, το 9μηνο 2022 μειώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ληστείες σε ποσοστά που κυμαίνονται από 33,37 % έως 41,04 %, οι κλοπές – διαρρήξεις από 7,87 % έως 16,79%, και οι κλοπές τροχοφόρων από 16,16 % έως 51,92%.

Και στο θέμα της προστασίας των συνόρων όμως αλλά και της αναβάθμισης της αμυντικής θωράκισης της χώρας η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί ότι μέσα σε 4 χρόνια έγιναν άλματα καθώς μειώθηκαν δραματικά οι μεταναστευτικές ροές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά ευθέως αν συμφωνεί με τον φράχτη στον Έβρο και επίσης η Κουμουνδούρου δεν έχει τίποτα να προσάψει στη ΝΔ όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.