Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Πουλήθηκε 260.000 δολάρια σε δημοπρασία το τζετ του Έλβις Πρίσλεϊ

Το αεροσκάφος είναι επενδυμένο με ξύλο, κόκκινο βελούδο και χρυσές λεπτομέρειες ακόμη και στα παράθυρα

Για 260.000 δολάρια πουλήθηκε σε δημοπρασία το Lockheed 1329 Jetstar του 1962, το ένα από τα τρία ιδιωτικά του τζετ του Έλβις Πρίσλεϊ, την ημέρα που ο βασιλιάς του ροκ θα έκλεινε τα 88. Το αεροσκάφος φυλάσσεται στο Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο Ρόσουελ στο Νέο Μεξικό για σχεδόν 4 δεκαετίες. Η Πρισίλα Πρίσλεϊ, η οποία ήταν παρούσα στη δημοπρασία του οίκου «Mecum Auctions» στο Κίσιμε της Φλόριντα, μίλησε για την αγάπη του Έλβις για τα αυτοκίνητα και για τα αεροπλάνα

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της δημοπρασίας ο Έλβις αγόρασε το αεροσκάφος στις 22 Δεκεμβρίου 1976, έναντι 840.000 δολαρίων. Το τζετ, με χώρο για εννέα επιβάτες, είναι επενδυμένο με ξύλο, κόκκινο βελούδο και χρυσές λεπτομέρειες ακόμη και στα παράθυρα. Τη ρετρό ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60 ολοκληρώνει η συλλογή πολυμέσων η οποία διαθέτει τηλεόραση, κασετόφωνο ήχου και συσκευή αναπαραγωγής βίντεο RCA. Δεν έχει ανακατασκευαστεί και θα χρειαστεί νέο κινητήρα και πιλοτήριο για να πετάξει ξανά.

Σύμφωνα με το Robb Report ο τελευταίος ιδιοκτήτης του αεροσκάφους ήταν ο Καλιφορνέζος επιχειρηματίας Jim Gagliardi, ο οποίος το αγόρασε σε δημοπρασία του 2017 έναντι 430.000 δολαρίων και δεν το είχε επισκεφθεί ούτε μία φορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.