Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Άλλαξε η ανώτατη διοίκηση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Σοϊγκού διόρισε τον Στρατηγό Valery Gerasimov διοικητή της «Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης» στην Ουκρανία

Ο Valery Gerasimov, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, διορίστηκε ως νέος διοικητής που επιβλέπει τη στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο Γκερασίμοφ διορίστηκε την Τετάρτη από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας. 

Μαζί με τον Πούτιν, ο Gerasimov πιστεύεται ότι συμμετείχε σε μια μικρή ομάδα που σχεδίαζε τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Η ομάδα περιελάμβανε επίσης τον Σόιγκου και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ.

Αντικαθιστά τον Σεργκέι Σουροβίκιν, με το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδώνας» από τα ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Σουροβίκιν, ο οποίος διορίστηκε κορυφαίος διοικητής πεδίου μάχης μόλις τον περασμένο Οκτώβριο μετά από μια σειρά ουκρανικών αντεπιθέσεων που ανέτρεψαν το ρεύμα της σύγκρουσης, θα παραμείνει αναπληρωτής του Γερασίμοφ.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι αλλαγές σχεδιάστηκαν για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, σχεδόν 11 μήνες μετά την εκστρατεία. 

 

Ποιος είναι όμως ο Γερασίμοφ και πώς θα ανταποκριθεί στον «στρατηγό Αρμαγεδδώνα» ως διοικητής στην Ουκρανία;

Εκτεταμένο στρατιωτικό υπόβαθρο

Ο βετεράνος του στρατού Surovikin είχε επιφορτιστεί να αλλάξει το ρεύμα στην Ουκρανία τον Οκτώβριο, καθώς ο ρωσικός στρατός αντιμετώπιζε μια σειρά από ήττες στο πεδίο της μάχης.

Δύο ημέρες μετά τον διορισμό του Σουροβίκιν, ο ρωσικός στρατός σηματοδότησε μια στρατηγική αλλαγή εξαπολύοντας ένα κύμα επιθέσεων με drone και πυραύλους σε στόχους υποδομής της Ουκρανίας.

Αλλά μόλις ένα μήνα μετά το διορισμό του, η Ρωσία υποχώρησε από τη νότια πόλη Χερσώνα, τη μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα που κατείχε. 

Τώρα, καθώς η Ρωσία φαίνεται να έχει το πάνω χέρι στις έντονες μάχες με τις ουκρανικές δυνάμεις για την πόλη Soledar στην ανατολική Ουκρανία, ο στρατός της Μόσχας αποφάσισε να παραδώσει τη βασιλεία στον 67χρονο Gerasimov. 

Ο Gerasimov γεννήθηκε σε μια εργατική οικογένεια στο Καζάν, μια πόλη περίπου 800 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Έχει εκτεταμένο υπόβαθρο στη στρατιωτική σχολή: αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Kazan Suvorov και συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Στρατιωτική Ακαδημία του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Ανέβηκε γρήγορα στις τάξεις των διαφόρων τμημάτων του Κόκκινου Στρατού σε αποσπάσεις σε όλη τη Σοβιετική Ένωση προτού διοριστεί Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Νοέμβριο του 2012, αντικαθιστώντας τον Νικολάι Μακάροφ. .

Λέγεται επίσης ότι ήταν ο γενικός διοικητής των ρωσικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών κατά τη νίκη τους στη μάχη του Ιλοβάισκ το 2014, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια της μάχης σκοτώθηκαν πάνω από 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες.

ΒΙΝΤΕΟ LeLo CaNa

Πηγή: trtworld.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.