Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Επελαύνει η κακοκαιρία, πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες – Πλημμύρες και μεγάλα προβλήματα

Πολλά προβλήματα, κυρίως σε Αττική, Ζάκυνθο και Λακωνία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 

Ισόγεια και υπόγεια πλημμύρισαν, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οδηγοί και να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συνολικά 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας από διάφορες περιοχές της Αττικής, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής. Τα περισσότερα προβλήματα αφορούν στο κέντρο της Αθήνας και η πλειοψηφία των κλήσεων σχετίζεται με αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια, σπίτια και καταστήματα. Άλλες κλήσεις αφορούν στον απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες, την μεταφορά πολιτών από πλημμυρισμένα σημεία σε ασφαλή σημεία, αλλά και την κοπή δέντρων.

Στη Ζάκυνθο, η Πυροσβεστική έχει σπεύσει σε 25 περιστατικά για αντλήσεις υδάτων, ενώ στη Σκάλα Λακωνίας υπήρξαν κλήσεις για πλημμυρισμένους δρόμους από υπερχείλιση χειμάρρων.

Σημειώνεται ότι σήμερα και έως αυτή την ώρα έχουν σταλεί μηνύματα μέσω του 112 στους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας, της Μαγνησίας, των Σποράδων, της Κέρκυρας, της Θάσου, της Σαμοθράκης, της Λήμνου, της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου και της Ικαρίας, της Τεγέας, του Κορυθίου και της Αρκαδίας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) τις επόμενες ώρες. Επίσης, συστήνεται στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.


Κλειστά σχολεία – Το βράδυ οι αποφάσεις για την Αττική

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, στον Δήμο Άργους Μυκηνών και στον Δήμο Ερμιονίδας, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει και το λεκανοπέδιο. Σχετικά με την αυριανή λειτουργία των σχολείων στην Αττική, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση απόψε το βράδυ, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Έντονα είναι και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών της Αττικής με τις διακοπές ρεύματος να είναι συνεχείς. Στα Άνω Λιόσια υπήρξε εκτεταμένη βλάβη στο δίκτυο με συνέπεια να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Νωρίτερα επιδιορθώθηκε βλάβη στο δίκτυο στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών σε ολόκληρο το δίκτυο της Γραμμής 1 του μετρό, σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ. Σημειώνεται, πως νωρίτερα υπήρξε ολιγόλεπτη προσωρινή παραμονή των συρμών στους σταθμούς της Γραμμής 1 λόγω διακοπής ρεύματος στο ΚΕΛ της Ειρήνης με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία των συρμών.

Επίσης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις γραμμές 2 και 3 του μετρό. Νωρίτερα καταγράφηκαν καθυστερήσεις, καθώς λόγω της κακοκαιρίας υπήρχαν συνεχείς πτώσεις τάσης σε υποσταθμούς ρεύματος της ΔΕΗ. Οι γραμμές ωστόσο ήταν σε λειτουργία.

Ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, αξιολογήθηκαν τα μετεωρολογικά δεδομένα. Όλος ο μηχανισμός παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ αποφασίστηκε ότι η ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους θα συνεχιστεί ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Παράλληλα παραμένει η ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τον περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των φαινομένων.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά στους πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο να μετακινηθούν, θα πρέπει να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ακολουθώντας τις οδηγίες των αστυνομικών της Τροχαίας, καθώς και άλλων συναρμόδιων Αρχών.

Δείτε ΕΔΩ πού υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, λόγω των καταιγίδων και της χιονόπτωσης

Πριν από λίγο, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του παλαιού ιππόδρομου, στο ρεύμα προς Πειραιά, λόγω απάντλησης υδάτων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, στην Αττική έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, από το ύψος της οδού Ναυαρίνου λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία στο γεφυράκι «Βάρδας» στη Ραφήνα, στο ρεύμα προς Λ. Μαραθώνος, λόγω υπερχείλισης υδάτων.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο Μαρούσι – Ο δρόμος που έχει μετατραπεί σε λίμνη

Σε πολλές περιοχές της Αττικής οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Νωρίτερα, στο Μαρούσι  εγκλωβίστηκαν οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους και έζησαν στιγμές αγωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αυτοκίνητα «κόλλησαν» στα νερά στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι με την Πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο.

Αντίστοιχη εικόνα στην οδό Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι η οποία έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Στο μήνυμα που εστάλη από το “112” στην Αττική γίνεται προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες και αναφέρεται: «Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες».

Έπεσε μπαλκόνι στην Ερμού – ΦΩΤΟ

Το μεσημέρι της Πέμπτης κατέρρευσε η βάση ενός μπαλκονιού στο κέντρο της Αθήνας. Το περιστατικό συνέβη στην Ερμού, στον πιο κεντρικό εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, το περβάζι έχει διαλυθεί και έχει πέσει στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα το μπαλκόνι να αιωρείται. Στο κτίριο στεγάζεται γνωστό κατάστημα με κοσμήματα, η είσοδος του οποίου έχει κλείσει πρόχειρα με κορδέλες, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για όσους περνούν από το σημείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.