Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

«Η Εύα Καϊλή στο ρόλο της αθώας διωκόμενης» - Η βελγική δικαιοσύνη βλέπει τον κίνδυνο συσκότισης

«Περί απληστίας και της προδομένης αγάπης» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Suddeutsche Zeitung

«Η Εύα Καϊλή στο ρόλο της αθώας διωκόμενης: Πώς το Qatar Gate βλάπτει τις Βρυξέλλες», σημειώνει στον υπότιτλο η εφημερίδα.

Όπως μεταδίδει η DW, το δημοσίευμα επισημαίνει πως: 

«Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή χρησιμοποιούν τις σκάλες του Δικαστικού Μεγάρου ως σκηνικό για να δώσουν μια νέα τροπή στην υπόθεση διαφθοράς: μια νέα γυναίκα και μητέρα σαν κατατρεγμένη αθώα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα γράφει: 

«Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, οι δικαστές στήριξαν την απόφασή τους στο γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα μπορούσαν να απαγάγουν την Εύα Καϊλή. Στην πραγματικότητα όμως η βελγική δικαιοσύνη βλέπει τον κίνδυνο συσκότισης. Η κατάσταση σε αυτό το σκάνδαλο, που προκαλεί σοβαρή ζημιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πολύ συγκεχυμένη. Όποιος μιλάει με βουλευτές ή υπαλλήλους της ΕΕ αυτές τις μέρες νιώθει μια μεγάλη αποστροφή. Μια τυπική ερώτηση που ακούνε είναι: Έχετε κι εσείς σπίτι σας δεσμίδες με μετρητά; Όλες οι προκαταλήψεις εναντίον του συστήματος των «Βρυξελλών» φαίνεται να επιβεβαιώνονται».

«Γιατί οι διαρροές στοιχείων είναι επικίνδυνες»

Δεν θα αφήσει «πέτρα που να μη σηκώσει» υποσχέθηκε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν σχετικά με την έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate που συγκλονίζει την ΕΕ, προειδοποιώντας ωστόσο πως οι διαρροές στοιχείων της υπόθεσης μπορείς να είναι επικίνδυνες για την πορεία της έρευνας και την απονομή Δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.